Deliorman’ın sevilen doktoruna Bulgaristan vatandaşlığı

BNT’nin verdiği habere gör, İsperih Hastanesinin Müdürü, İran asıllı doktor Abdullah Zargar’a Bulgaristan vatandaşlığı verilecek.

İran uyruklu sevilen doktor, yıllardan beri Deliroman’da çalışıyor. Dr. Zargar aynı zamanda Varna’da da çalışıyor.

Kamu kuruluşları yasasındaki değişiklikler, bu kurum başkanlarının Bulgaristan ve AB ükesi vatandaşı olma zorunluluğu getirildi.

Doktor Zargar bu yeni düzenlemeden dolayı İsperih hastanesindeki müdür ve yönetici görevinde kalamayacağı anlaşılınca geniş çaplı bir imza kampanyası başlatıldı.

İsperih Hastanesinin Müdürü Dr. Abdullah Zargar’ı desteklemek üzere 5000’den fazla kişi imzasını verdi.Bunun üzerine Deliorman’ın sevilen doktorunun Bulgaristan vatandaşlığına geçmesi için prosedürler başladı.

İsperih Hastanesinin başına geçtiğinden beri, hastane personeli ve teçhizatıyla, bölgeye hizmet veren modern bir sağlık kuruluşuna dönüştü. Ancak doktorun Bulgar vatandaşlığı bulunmamasından dolayı, görevinden alınması söz konusu oldu. İsperih halkı bu yeni düzenlemeye karşı çıkarak, doktorlarını destekleyen kampanyaya ön ayak oldu.

Kısa sürede Dr. Zargar’ın müdür görevinde kalması talebiyle açılan kampanyaya 5 000 kişi imzasını attı.

Doktor Zargar BNT’ye verdiği mülakatta: “Bu benim için çok onur verici bir durum. Şimdiye kadar yaptığımın fazlasını yapmak adına büyük bir sorumluluk anlamına geliyor bu güven. Öyle bir destek aldım ki, adeta utanıyorum. Bu jeste nasıl karşılık vereceğim ve bu toplumun güvenine nasıl cevaplayacağıma şaşırdım. Sağlık Bakanlığına, Bakan Prof. Angelov’a da çok minnettarım” dedi.

İsperih halkından doktora destek

Razgrad Valisi Günay Hüsmen doktorun İsperih Hastanesinin yenilenmesi ve modernizasyonu yolunda büyük çaba harcadığını, çağdaş cihazların alındığını vurguladı.

Vali Hüsmen bu hafta sonuna kadar Dr. Zargar’ın vatandaşlık prosedürüyle ilgili tüm evrakların Adalet Bakanlığına sunulacağını ve en kısa zamanda Bulgaristan uyruğuna geçeceği umutlarını ifade etti.

“5000’den fazla imza toplandı. Vatandaşlar sorumlu davrandı. Toplum doktor Zargar’ı sevdiğini gösterdi ve ona vatandaşlık verilmemesi için bir neden görmüyorum” dedi.

BNR

Reklamlar