Bulgaristan Ulusal Radyosu BNR’ye konuşan Bulgar Donanması Nakliye Şirketi İcra Müdürü Yüzbaşı Aleksandır Kalçev, “İrlanda’daki yetkililer, İrlanda’nın Foynes limanındaki “Verila” gemisinde bulunan uyuşturucu hakkında henüz Bulgar Donanması Nakliye Şirketi aranmadı” açıklamasından bulundu.  

Kanada’dan tahıl taşıyan gemideki 11 Bulgar ve 1 Ukraynalı mürettebatla herhangi bir bağlantı kurulamıyor. Donanma için bu son derece ciddi bir suçtur ve usulün ihlalidir. Bulgar Donanması Nakliye Şirketi yerel yetkililerle temas halinde olan bir avukat gönderdi. Denizcilerin gözaltına alınması durumunda Bulgar Donanması Nakliye Şirketi, gemiyi devralmak üzere yeni bir mürettebat gönderecek.

BTA’nın İrlanda medyasına atıfta bulunarak aktardığı üzere, gemide değeri 21 milyon avro olan 300 kg kokain bulunduHer paketin batmaması için can yeleğine sarılı olduğu ve üzerinde GPS bulunduğu anlaşıldı. Polis kokainin daha küçük bir tekne tarafından alınması için gemiden denize kıyıya yakın bir noktaya atılmak üzere hazırlandığını bildirdi.

BNR

Reklamlar