İran İslam Cumhuriyeti Sofya Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Hamid Reza Azadi ve Sosyal İşler ve Kültürden Sorumlu Kırcaali Belediye Başkan Vekili Veselina Tihomirova, Kırcaali’de yaptıkları görüşmede kültürel işbirliği konusunu ele aldılar. Görüşmede ayrıca Belediye Meclisi Başkan Yardımcısı Hüseyin Ahmet de yer aldı.

Tihomirova ve Ahmet, Kırcaali’nin farklı dini ve etnik toplulukların bulunduğu ve etnik hoşgörüsü ile toplumda örnek teşkil eden bir şehir olduğunu vurguladılar. Öte yandan Hamid Reza Azadi, İran İslam Cumhuriyeti’nde pek çok etnik grubun ve farklı dine mensup insanın yaşadığını ve bunun ikili işbirliği için iyi bir dayanak olduğunu belirtti.

Veselina Tihomirova, konuğuna Kırcaali Belediyesi kültür sanat etkinlikleri takviminde yer alan önemli etkinlikler hakkında bilgi verdi. Konuk, festivallere, zanaat ve geleneksel el nakışları sergileme olanaklarına ilgi gösterdi. Kırcaali’nin, İran Büyükelçiliği İran Kültür Merkezi Sergisine ev sahipliği yapmaya hazır olduğu ve bölgede yaşayan halkın İran’ın geleneksel kültürüne ilgi göstereceğine dair beklenti içinde olunduğu ifade edildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar