Gallup International Ajansından yapılan açıklamaya göre Sosyal Faaliyetler ve Uygulamalar Enstitüsü, Empowering Children Vakfı’nın desteği ile “Dikkatli Ebeveynler” isimli bilgilendirme kampanyası başlattı. Kampanya, ebeveynlerin dikkatini çocuklarının internette maruz kaldığı tehlikelere çekmeyi hedefliyor.

Gallup International Ajansı, cinsel şiddeti önlemek için projenin bir parçası olan araştırma gerçekleştirdi. 2015 ve 2018 yıllarında yapılan araştırma, ebeveynlerin cinsel eğitim ve cinsel istismarın önlenmesi konuları üzerine çocuklarıyla konuşmalarına yönelik tutumlarını araştırmayı amaçlamıştır.

Gallup International Ajansı’nın gerçekleştirdiği araştırmadan elde edilen verilere göre, cinsel eğitim konusunun ve çocukların cinsel istismarı olasılığının ebeveynler arasında giderek daha fazla önem kazandığı kabul edilmektedir. Analistlere göre, hala ebeveynlerin yarısı çocuklarla bu konular hakkında konuşmadıkları için rakamlar memnun edici seviyede olmasa da konuşma eğilimleri artmaktadır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar