İngiltere’de Mayıs ayında yapılacak genel seçimler ülkenin Avrupa Birliği (AB) geleceğini de yakından ilgilendiriyor. Zira Başbakan David Cameron seçimleri kazanması halinde ülkenin Birliğe üyeliğini referanduma sunacak.

Bu haber AB karşıtlarını sevindirse de olası referandumun sonuçları başta iş dünyası olmak üzere ülkede tartışılmaya başlandı.

Brompton da AB içinde kalmak isteyen işletmeden biri. Şirketin genel müdürü Will Butler-Adams, bu sayede işlerin kolay yürüdüğünü söylüyor: “Ticaret daha kolay, bu daha az evrak anlamına geliyor. Dünyanın farklı bölgelerinde zorlu yerlerde sayısız iş yapıyoruz. Bu sıkıntıların, düzensizliğin, farklı ülkelerde farklı fiyatlandırmanın olmaması, gerçekten olumlu yanları.”

Bünyesinde 190 bin işletme bulunan İngiliz Sanayi Konfederasyonu, Birlik’ten çıkılmasının ülkeyi fakirleştireceği uyarısında bulundu.

Uzmanlar ayrılmanın zararlarına dikkat çekiyor: “Eğer AB’den çıkarsak bu Londra için oldukça kötü olur. AB’nin yaptıklarından hoşlanmayabiliriz ancak eğer bir kulübü değiştirmek istiyorsanız onun parçası olmalısınız. Aksi halde yapacağınız, insanları bu kulüp içinde ancak biz olmadan iş yapmak için cesaretlendirmek olacaktır.”

Euro Bölgesi dışındaki İngiltere’de gelecek seçimi Cameron’ın kazanması durumunda 2017’de yapılması planlanan kritik referandumda halka AB’den çıkmak isteyip istemediği sorulacak.

Reklamlar