DİTİB Elmshorn Derneğinin Başkanlığımızın desteğiyle düzenlediği organizasyonla Türkiye’ye gelen ve Gençlik Köprüleri Destek Programıyla ülkemize gelen ilk öğrenci grubu olan gençlerimize Başkanlığımız tanıtılarak çeşitli hediyeler sunuldu. Program çerçevesinde dilimizi, kültür ve medeniyetimizi daha yakından tanıyacak olan gençler, program boyunca çeşitli seminerlere katılacak, tarihi ve kültürel mekanları gezecek.

YTB Başkanı  Doç. Dr. Kudret Bülbül: “Kimliğinizi Koruyarak Hayatın Her alanında Aktif Vatandaşlar Olun

Ziyaret esnasında programa katılan gençlerle bir araya gelen  YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül  YTB’nin çalışma alanları ve amacı hakkında gençleri bilgilendirdi. Başkan Doç. Dr. Kudret Bülbül yaptığı konuşmada  şunları söyledi: “Almanya açısından bakıldığında YTB olarak pek çok destekler veriyoruz. Verdiğimiz desteklerde esas amacımız sizlerin hayatın her alanında Avrupa’nın aktif vatandaşları olabilmeniz. Kendi kimliğinizi ve değerlerinizi koruyarak hayatın her alanında var olmanız önemlidir.  Aktif yurttaşlık da Avrupa Birliği’nin temel değerlerinden birisidir. Sizler hayatın her alanında aktif yurttaşlar olurken sizlerden arzu ettiğimiz şey kendi kimlik ve değerlerinizi korumanızdır. Bizler de bu konuda yoğun çalışmalar içerisindeyiz. Bu bağlamda sizi Avrupa’da daha da güçlendirmek için desteklediğimiz bir başka proje de Diaspora Burslarıdır.

“Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlarımız Aktif Yurttaşlık ve siyasete Katılım Konusunda  Etkin Değiller”

Siyasi katılımın önemine de dikkat çeken Başkan Kudret Bülbül: “Ortaya çıkan analizlerde görüyoruz ki belli alanlarda sıkıntılar var. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız aktif yurttaşlık ve siyasete katılım konusunda etkin değiller. Milli ve manevi değerler konusunda da sıkıntılar var. Ayrıca  hukuki alanda da zorluk çekiyorlar. Kendilerine bu konuda rehberlik edecek yetkin hukukçular yok. Ötekileştirme,  İslamofobi ve göç araştırmaları bir diğer sıkıntılı konu. Bu konularda oradaki öğrencilerimiz akademik olarak araştırmalar yaparsa onlara burs desteği sağlama çalışmalarımız olacak. Bütün bunların amacı, sizin kendi kişiliğinizle Avrupa’da aktif ve güçlü bireyler olmanız içindir.

Reklamlar