Kırcaali Birleşik Çocuk Kompleksi’nin (ODK) temsilcisi İliya İliev ve Kırcaali Hıristo Botev Dil Lisesi öğrencisi Melih Yakup, “İş Fikrim Var” başlığıyla düzenlenen ulusal kampanya kapsamında ödüllendirildi. Düzenlenen törenle Kırcaali İl Bilgi merkezi ekibi tarafından ödül kazananlara takdirname ve başka ödüller sunuldu. Kırcaali İl Bilgi merkezi ekibi, aynı etkinlikte merkezin çalışmalarını ve eğitim ve istihdam sağlamak amacıyla Avrupa Birliği (AB) projelerine katılma fırsatlarını tanıttı.

Kampanya kapsamında ödül kazanan katılımcılara yönelik Sofya’da özel bir etkinlik düzenlendi. Onlar, Sofia Tech Park Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Natanail Stefanov ile bir araya geldiler. Stefanov, gençlere başarılı bir iş fikrinin nasıl gerçekleştirileceğini anlattı ve girişimcilik deneyimlerini paylaştı. TechnoMagicLand İnteraktif Bilim ve Teknoloji Merkezi’nden konuşmacılarla birlikte kampanyanın finalistleri, merkezdeki gelişen teknolojilerin yer aldığı sergiyi ziyaret ettiler.

“İş Fikrim Var” kampanyası, ülke çapındaki il bilgi merkezleri ağı ve Bakanlar Kurulu Merkez Koordinasyon Birimi Müdürlüğü tarafından organize edildi. 15 Nisan 2019’da başlatılan kampanya 23 Mayıs’ta sona erdi. Yarışma, AB Komisyonu’nun “Benim Bölgemde Avrupa” başlığını taşıyan girişiminin bir parçasıdır. 14-18 yaş arasındaki genç girişimciler, kampanyaya kendi iş fikirlerini özgün ve yaratıcı bir şekilde tanıttıkları video kliplerle yarışarak katıldılar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar