Suriye’de binleri öldüren DEAŞ devletinin Bulgaristan’ın Sopot şehrindeki askeri fabrikada üretilen silahlarla savaştığı ortaya çıktı.

Kaynak: News.bg

Bulgaristan Sopot şehrindeki “BMZ İvan Vazov” askeri fabrikasında üretilmiş 4 000 “GRAD” füze Suriye’nin Alepo şehrinde teröristlerin depolarında bulundu. Haber Sofya’da çıkan günlük “Trud” gazetesinde de yayınlandı. Silah depoları Alepo şehrinin Doğu  semtlerinden birinde bir depoda bulunmuştur.

Bu silahların aylardan beri “Al Nustra” teröristlerinin elinde olduğu ve Alepo savaşında kullanıldığı açıklandı. Öte yandan Alepo için savaş sona erdi, durdu gibi haberler yayılırken, aynı zamanda  şehrin 6 semtinde savaşlar devam ediyor.

Son 5 yılda teröristlerin elinde bulunuyordu.

Ehirdeki savaşlarda çok derin bir “Bulgar izi” olduğu ortaya çıktı. Teröristleri silahlandıran güçlerin gizli bir işbirliği, silah kaçakçılığı ve teröristlerle ortaklığının bu denli büyük ölçülerde parlaması dünya kamuoyunda tepki uyandırdı.

Teröristlerin bırakıp kaçtığı evlerde silah depolarını tahliye edemediği, depoların dolu olduğu, depolardaki silahların hepsinin Bulgaristan’da imal edildiği ortaya çıktı.

Dünya basınına taşan haber v resimlerde, ağır makineli tüfeklerde kullanılan mühimmattan 2 milyon adet ve ayrıca 4 bin GRAD füzesinin hepsinin üzerlerinde “Sopot” askeri fabrikalarında üretildiği yazıyor. Teröristlere silah ve mühimmat taşıyan Bulgar şirketinin merkezinin Lyaskoves şehrinde ikamet etği ve kayıtlardaki isminin de “Arkus” olduğu açıklandı. Mühimmat sandıklarının üzerine yapıştırılmış olan etiketlerde Bulgar şirket ismi ve üretim tarihi yazılıdır.

Konuyla ilgilenen askeri uzmanların açıkladıkları verilerde, bu silahların Alepo savaşının daha 2 yıl devam etmesine yeterli miktarda olduğu açıklandı.

NOT: Bir taraftan Avrupa Birliği’nden Türkiye sınırına tel duvar germek için 160 milyon Euro alan ve öte yandan sığınmacı kentlerindeki yerli halkı ve  sığınmacıları isyana kışkırtan Bulgar yetkililerin, aynı zamanda Suriye teröristlerini bu boyutta silahlandırması, dünya demokratik kamuoyunda sert tepkiler uyandırıyor.

Reklamlar