Bulgar Sosyalist Partisi ve Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partilerinin kurduğu hükümete tereddütsüz desteğini kanıtlamak için bugün Yeni Toplumsal Sözleşme girişiminin temsilcileri Bakanlık Kurulu’na gidip Başbakan Plamen Oreşarski ile görüştüler.
hukumeti-destekleyenler-plameni-ziyaret-ettiBu girişim bundan iki aydan fazla zaman öncesi Sofya’da uzun yıllardan beri ilk defa hükümet karşıtı kitlesel protesto ve gösterilerin patlak vermesi sonucunda tahminen birden bire doğdu. Bu gösteriler Meclis’in Delyan Peevski’nin Devlet Milli Güvenlik Ajansı Başkanı seçilmesi gibi ilkeli olmayan kararlar alınmasından kaynaklandı. Her gün yapılan bu eylemlerin ardından birkaç hafta sonra hükümete destek protestoları da düzenlenmeye başlandı.

Bugün saat 10.00’da onlarca vatandaş, Başbakan’ın daveti üzere bayrak, gayda ve hükümetin lehine toplanılan imzaların bulunduğu kolilerle makamında ziyaret ettiler.
Son ayda hükümet lehine toplanılan yeni 384 000 imza Başbakan Plamen Oreşarski’ye sunuldu. Bir ay önce aynı girişimin temsilcileri yine Başbakan ile görüşüp toplanılan 327 000 imzayı sunmuşlardı.

Bugünkü görüşmede girişim temsilcilerinden Petır Vitanov, Başbakan’a Yeni Toplumsal Sözleşme girişiminin temsilcilerini makamına kabul ettiği için teşekkürlerini sundu.
Vitanov, gazetecilere “Biz kendi tarafımızdan onu sonuna kadar desteklediğimizi belirttik” diye vurguladı. O, bugünkü görüşmede alınan kararlarından biri, Bakanlar Kurulu, Meclis ve toplumun temsilcilerinden oluşan çalışma grupları kurulması olduğunu belirtti.

Petır Vitanov, basın aracılığıyla Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’e, Peevski’nin DANS Başkanı görevine getirilmesinden bir hafta sonra çağırdığı Milli Güvenlik Danışma Kurulu’nu şimdi neden toplantıya çağırmadığını sormak istediğini kaydetti.

Vitanov, “Bu durum çatışma eşiğinde olduğumuz düşünülürse çok güncel bir konu. Doç. Oreşarski başkanlığındaki hükümet Bakanlar Kurulu’na bağlı Mili Güvenlik Konseyi girişiminde bulundu, Cumhurbaşkanı ise Silahlı Kuvvetlerin Başkomutanı olarak Anayasa yükümlülüklerini yerine getirmiyor” diye yorum yaptı.

Görüşmeye katılanlardan İvaylo Çakırski de Başbakan’a güzel sohbet için teşekkür etti.
Çakırski, “Küçük ölçekli firmalardan Avrupa Birliği Fonlarına kadar, vatandaşların korunması ve bilgiye kolay ulaşım gibi konular üzerinde konuştuk. Önemli olan şu anda doğru yolda yürümemizdir” diye paylaştı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar