Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Asen Vasilev, Bakanlar Kurulunda düzenlenen basın toplantısında, bunun bankaların, ödemelerin ve devlet kurumlarının avroya geçeşi, mevduat ve kredilerin dönüştürüleceği konusunda net tarihler ve görevler veren operasyonel bir plan olduğunu açıkladı.

Bulgaristan Merkez Bankası BNB Yasası da dahil, bir dizi yasal değişikliğinin kapıda olduğunu ve ülkemizin Avro Bölgesine katılımı konusunda kamuoyu ve uzman tartışmaları devam edeceğini açıklayan Asen Vasilev, tüketicinin korunması için, avronun piyasaya sürülmesinden önce üç aylık ve bundan sonraki dokuz aylık bir süre içinde mal ve hizmet fiyatlarının hem leva, hem de avro olarak geçerli olacağını belirtti ve “Amaç, bazı satıcıların fiyatları yükseltmek için para biriminden yararlanmasını önlemektir” dedi.

BSP’li bakanlarkoalisyon anlaşmasını gerekçe göstererek karşı oy kullandı. Analşmada, BNB’nin etkileri analiz ettikten sonra kararın verileceğini belirtilirken BSP’ye göre böyle bir analiz henüz hazırlanmadı.

Reklamlar