Geçen yılın Kasım ayındaki genel seçimler sonrası istifa başvurusunda bulunmasına rağmen, ‘Da, Bulgaria’ partisinin tek lider adayı Hristo İvanov parti başkanlığını yapmaya devam edecek. Karar, bugün, partinin milli  konferansında 692 delegenin desteğiyle alındı. Oylama sırasında 14 kişi aleyhinde oy kullanırken, 42 kişi çekimser kaldı. Delegelerin bir kısmı konferansa online katıldı.

Yeniden seçilen lider konferans sonrası yaptığı yorumda, parti önündeki sorunlara dair açık bir tartışmanın yürütüldüğünü belirtti. Partinin Kasım seçimlerindeki sonuçarı ile ilgili Hristo İvanov, formasyonun ‘Prodaljavame promyanata’ nın yüzünde ‘siyasi sahnede yeni oyuncunun belirmesine’ gerekli tepkiyi veremediğini belirtti. Koalisyona yeni oluşumların katılacağı umudunu belirten İvanov, sorumlu olduğu adalet ve e-yönetim gibi sektörlerde olası en iyi performans göstereceklerini, yerel seçimlere iyi hazırlık göreceklerini umduğunu belirtti.

Günün daha erken saatlerinde ‘Bulgargaz’ yönetiminin değişimini  medya önünde yorumlayan İvanov, yeni yönetimin doğalgaz fiyatına hakim olmak için gerekli önlemleri alacağını umduğunu söyledi.

Reklamlar