Bulgaristan’da, üyelerinin büyük bir bölümünü Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH), göçmenlerin yasa dışı geçişlerini önlemek amacıyla Türkiye sınırına tel örgü örülmesine karşı çıktı.
lutfi-mestan-hoh-genel-baskPartinin basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, Brüksel’de bir günlük temaslarda bulunan Lütvi Mestan, Avrupa Parlamentosu (AP) Liberal Grup Başkanı Guy Verhofshtat ile görüşmesi sırasında, Türkiye sınırının kapatılması, sınıra beton engeller konulması ve tel örgüler çekilmesi fikrine uzak durduklarını belirtti.
Mestan, Bulgaristan’ın Mülteciler Konvansiyonu’na göre yükümlülüklerini yerine getirmesi ancak destek görmesi de gerektiğini kaydetti.
Bu arada, Bakanlar Kurulu tarafından 16 Ekim’de alınan karar doğrultusunda Türkiye sınırının Elhovo bölgesine 30 kilometre uzunluğunda yapılması öngörülen 3 metre yüksekliğindeki tel örgü germe çalışmaları devam ediyor. Ordu birliklerine ait dozerler, tel örgünün çekileceği güzergahta yol açma çalışmaları yapıyor.
AA
Reklamlar