Bugün Millet Meclisi oturumunda, bir HÖH mitinginde Gençlik ve Spor Bakanı adayı olan Mariyana Georgieva Anadili Türkçe’nin okullarda okunmasını desteklediği için aşırı ırkçı Ataka lideri Volen Siderov tarafından eleştiri aldı. Milliyetçi, yeni Bakan’ın Ataka’nın buna karşı vereceği mücadeleyle karşı karşıya kalacağını kaydetti.

Bu sözlere karşılık veren Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Lütfi Mestan, “Herhangi bir Avrupa ülkesi bir çocuğun Bulgarca ders kitabıyla birlikte okul çantasında Anadili ders kitabını da taşımasını yargılıyor mu?!” diye soru yöneltti.

lutfi-mestan-hoh-dpsLütfi Mestan, “Sayın Siderov, Avrupa Birliği ve NATO temsilcilerine de seslenmek istiyorum, saygıdeğer meslektaşlarım, ulusal yayın kurumlarında tekrarlanan bir cümleyi tekrar ediyorum: “Okul çantalarınızda Bulgarca ders kitabıyla birlikte Anadili ders kitabını da taşımanıza sevinirdim.” Bu cümlede suç teşkil eden bir mana yok. Doğal insan hakkını savunmuş herhangi bir Bulgar siyasetçisini çarmıha germe hakkımız yok” diye kaydetti.

Mestan, “Bu konuda sizin düşünceniz beni şaşırtmıyor Sayın Siderov, beni şaşırtan düne kadar ülkeyi yöneten, demokratik olduğunu iddia eden GERB partisinin görüşüdür. Bu utanç verici rezalettir” diye belirtti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar