mkaraday

Mustafa Karadayı

HÖH lideri Mustafa Karadayı, erken seçim için yakın bir tarih belirlenmesinde ve devlette iktidarın normalleşmesi sürecinin başlamasında ısrar etti.

HÖH partisi serken parlamento seçimlerinin daha 2017’nin ilk yarısında yapılmasını önerdi. HÖH  partisi aylardan beri meclise yeni bileşim gerektiğini belirtiyordu.

Cumhurbaşkanı seçimlerinden sonra devlette iktidarın normalleşmesi ve istikrar sürecinin başlamasında ısrar ediyoruz diyen Karadayı, bu ancak gelecek yılın ilk yarısında erken seçim yapılmasıyla mümkün olur sözlerini vurguladı.

NATO ve Avrupa’ya bağlı bir hükümet çıkaracak bir homojen meclis çoğunluğuna gerek olduğuna işaret eden M. Karadayı Veliko Tırnovo kentinde partinin genç eylemcileri önünde konuştu.

Şu dönemde, sahte yurtseverler, Kovaçki’nin adamları ve dağılmış bulunan reformcular gibi  iri partilere koltuk değneği olan yandaş hizmeti sunan partilerin hepsinin politik ufuktan temizlenmenin en nazik usullerinden biri erken seçimdir.

Karadayı’nın önerisinde siyasi sahnenin GERB ile bSP veta ABV/BSP ve çok yanın döneme kadar denge sağlayıcı olan HÖH arasında paylaşılması dikkati çekiyor.

Reklamlar