Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu, soydaşların arasındaki siyasi bölünmüşlüğe son vermek için başlattığı girişimde önemli bir mesafe daha kat etti. Tüm taraflar arasında kritik bir süreç olan ‘tabanda uzlaşı’ noktasında mutabakata vardıklarını duyuran Gençoğlu, birleşmeye olan inancının çok güçlendiğini açıkladı.

BAL-GÖÇ Genel Kurulu’nda yaptığı ve büyük yankı uyandıran tarihi çağrısının akabinde Bulgaristan’da HÖH ve DOST Partisi yetkilileriyle görüşerek süreci somutlaştıran Turhan Gençoğlu, tarihi girişimin psikolojik sınırı olan ‘uzlaşı’ konusunda önemli adımlar attı.
Yapılacak çalışmalar ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak ve kırgınlıkları geride bırakmak için Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar (DOST) partilerinin bölge sorumluları ile konfederasyon kurucuları, başkan ve yönetim kurulu üyeleri, ilgili federasyon ve yöre dernek başkanlarından oluşan ülke çapında geniş katılımlı bir buluşma gerçekleştirdi.

“Zorlu ve uzun bir süreç”
‘Bu uzun ve zorlu süreçte bugün maalesef mevcut siyasi bölünmüşlük yüzünden akrabalar bile birbirlerine kırgın duruma geldiler’ diyen Gençoğlu, “Artık geçmişi ve kırgınlıkları bir tarafa bırakarak tekrar tek vücut haline gelme zamanı gelmiştir. Geçmişte kimin hatalı olduğu bir tarafa bırakılarak geleceğe bakmak gerekir.Halkımızın birliğini tekrar sağlayabilmek için hepimizin fedakarlıklar yapması gerekiyor. Bu kolay bir süreç değil. Öncelikle bu süreçte hiçbir arkadaşımız geçmiş ile ilgili kırıcı veya diğer tarafı rencide edici söylemlerden kesin olarak uzak duracaktır. Bu konuda tüm arkadaşlarımız mutabıktır. Bu toplatımızda herkes bu birleşme ile ilgili fikirlerini söyledi. Bu oluşum ile ilgili tüm seçenekleri masa üzerine yatırıp değerlendirdik. Herkesin tavsiyelerini değerlendirip en iyi yolu bulmaya çalışacağız. Arkadaşlarımızın tamamı gelişmelerden son derece memnun olup gelecekten son derece umutlu ve motive olmuş durumdalar” şeklinde konuştu.
Bu görüşmelerin doğrultusunda önümüzdeki süreçte her iki parti liderleriyle bir araya geleceğini kaydeden Gençoğlu, soydaşların ortak dileği olan birleşmeyi sağlayabileceğine olan inancının daha da güçlendiğini ifade etti.

 

İHA

Reklamlar