Konu: Kurultay  renkleri

Kaynak: Deutsche Welle Radyoru / T. Backsberg

Eski Genel Başkan Lütfi Mestan ile eski Sosyalist lider Sergey  Stanişev el ele.

HÖH-DPS partisi içindeki kadro politikasını ve iktidar dönemlerinde bu partinin skandal bir tavır takınmasını eleştirenin milliyetçi damgası alma tehlikesi, bu parti için rahatlık ve dokunulmazlık yaratırken, halktan iyice kopmasına ve kapsüle olmasına neden oluyor.

Колкото повече проблеми създава ДПС, толкова по-малко се говори за тази партия. Протестите и коментарите от 14 юни насам са традиционно

VİP milletvekili D. Peevski’nin süresi doldu. Partiden ve meclisten ayrıldı.

Peevskıi, 5 yıl HÖH-DPS için en önemli milletvekili idi. 9. Kurultaya gelmedi.

Partiden istifa ediyor, meclisten çıkıyor ve ülkeden de ayrılıyormuş. Kime kızmış açıklanmadı. Uzun süre Ahmet Doğan’ın  oğlu gibiydi. 17 Arealık 2015’te L. Mestan ve arkadaşlarının partiden ayrılmasından sonra 24 Nisan 2016 kurultayına kadar partide bir parçalanma daha olacak diyenler haklı çıktı. Peevski Kurultaya gelmedi.

0,,16701198_401,00

HÖH-DPS içinde Peevski’nin rolü GERB partisinde Zvetan Zvetanov’un, BSP Partisinde Yanaki Stoilov’un rolü ve önemi gibidir. Şu da var, Zvetanov ile Stoilov kamuyla, basınla temasta olan, söyledikleri her sözden sorumlu olan kişilerdir. Peevski ise 5 yıldan sonra meclisten ve DPS’den ayrılıyor da düne kadar internette resmi bile yoktu.

HÖH partisinin başka bir sorunlusu da eski Sofya il başkanı Emil İvanov’tur.Onun bu göreve getirilmesi seçimlerden 2 ay sonra şiddetli tepkilere neden olmuştu.

Buradaki sorunlar ikiydi:

Bir İvanov hakkında, insan dövmekten açılmış dava vardı. Önemli olan ise hakkında dava olan bir kişinin Başbakan Boyko Borisov tarafından, Sofya İl Başkanı olarak onaylanmasını kabulle zorlayan güç hangisiydi? Böyle bir olay Peevski  ile de yaşanmıştı.

İkinci sorun: Kadroları yargı organları, mafyayı sorgulayan gazetecilerin dikkat merkezinde bulunan bir parti, nasıl bir partidir? Görüldüğü üzere, şu HÖH-DPS partisi hakkında ya aşırı haberler çıkıyor ya da hiç bir şey!

  1. Kurultaydan 2 gün sonra da Bulgarlar HÖH DPS hakkında ne konuşacaklarını bilemiyor. Milliyetçi partiler üstüne yorum yapanlar da ya eleştiriyorlar ya da susuyorlar. Korkuyorlar. Bu sakat bir durumdur ve 26 yıldan beri devam ediyor. Bu gerçeği ne L. Mestan ne de D. Peevski değiştiremediler.

Biz Sofya’da Bakanlar Kurulu karşısındaki meydanda HÖH DPS ve Ahmet Doğan ile D. Peevski hakkında büyük sayıda slogan ve pankart gördük. Bu pankartları taşıyanlara HÖH DPS yönetiminin para verdiğine inanıyorum. Ülkede etnik zıtlaşma da aynı parti liderleri tarafından kışkırtıldı. Türkler Korkutulunca DPS ‘ye oy veriyorlar. Dogan kendisi “saraya” kapattı. Köpekleri Türkleri korkutmaya devam ediyor. 9. Kurultayda değişen bir şey olmadı.

Reklamlar