Hitrino Belediyesi, Şumen İlinin en küçük belediyelerinden biridir.

Bölgenin 20 yerleşim yerinde 6 binden az fazla insan yaşasa da nüfus kaydına iki misli fazla kişi geçmiştir. Belediye Meclisi’nin 24 Mart günü düzenlenen oturumunda Şumen Çok Profilli Aktif Tedavi Hastanesi’ne  40 000 levalık bağış yapılması kararı oybirliğiyle alındı.

Bu para ile koronavirüs pandemisi koşullarında hastane için çok gerekli  olan ‘Savina 300 Selekt’ respiratör cihazı satın alınacak. Hitrino Belediye Başkanı Nuriddin İsmail’in kendisi de il hastanesine 3 bin levalık bağış yapıyor.

Nuriddin İsmail artk hastane müdürü Dr. Dimitır Kostov ile konuyu görüşmüş ve aparatürün markası, ne gibi ihtiyaçları karşılayacağı ve kimin tarafından  tedarik edileceğine anlaşmıştır.Nuriddin İsmailov şöyle konuştu:

“Birçok insan hayatını tehdit eden koronavirüsle ilgili olağanüstü hal koşullarında bu bağış, Şumen ahalisi için yapabileceklerimizin en küçüğüdür. Ricam şöyle: hepimiz yasak ve kısıtlamalara uyalım, kendi ve yakınlarımızın sağlığından sorumluluk taşıyalım!” 

Belediye Meclis üyeleri ayrıca belediye idaresinin, ertelenmez tedavisi için iki hasta çocuğa 2 bin ve 3 bin levalık finansal yardım kararını desteklediler.

Şumen Polis Müdürlüğü Başkanı, başkomiser İliyan Nikolov’un 2019 yılının dördüncü üç aylığında işlenen suçlar ve toplumsal düzenin durumu konusundaki bilgilendirmesine de yer verildi.

BNR

Reklamlar