Bugün GERB Kırcaali Milletvekili Tsveta Karayançeva’nın Eğitim ve Bilim Bakanı Prof. Dr. Aneliya Klisarova’ya Çernooçene’nin Beli Vir (Mındırağaç) köyünde bulunan Nikola Yonkov Vaptsarov İlköğretim Okulu’nun kapanmasına ilişkin bir soru yönergesi sunduğu açıklandı. Milletvekili, okul müdürünün GERB taraftarı olması yüzünden eğitim kurumunu kapatma kararı alındığını iddia ediyor. aydin-osman

Bu sebepten dolayı Çernooçene Belediye Başkanı Aydın Osman şöyle açıklamada bulundu: “Saygıdeğer milletvekili Tsveta Karayançeva’ya yürürlükte olan 7 Nolu Talimatname’ye göre Belediye Başkanı değil de, Meclislerin okul kapatma yetkisi olduğunu izah etmek isterim” diye kaydetti. Başkan, okulu kapatma kararının tamamen ekonomi sebeplerden kaynaklandığını, Mecliste görüşüldüğü zaman ise hep bütçe parametrelerinin ileri sürüldüğünü belirtti. Başkan, GERB partisinin sorunu siyasetleştirmeye çalıştığını düşünüyor.

Aydın Osman, “Her bir belediye başkanı için bir okulun kapatılması acı verici bir karar, fakat söz konusu Beli Vir okuluna devlet standartlarına göre devletten sağlanan bütçe her eğitim öğretim yılında belediyenin bütçesinden 40 bin leva ile tamamlanıyor. 2013 yılında sadece 5 ay içinde bu okulun bütçesinde 13 bin leva açık var. Bundan dolayı okulun kapatılması kararının kesinlikle siyasi tercihlere dayanmadığını vurgulamak isterim” diye altını çizdi.

Reklamlar