İngiltere’deki 2011 nüfus sayımına dair Ulusal İstatistik Bürosu’nca yapılan yeni analiz Müslümanların sayısının oldukça büyük bir artış gösterdiğini ortaya koydu. Londra merkezl The Economist dergisi, İslam’a dönüş sayısında yaşanan artışın yerli Müslüman sayısından daha fazla dikkat çekici olduğunu ileri sürdü.

kiz-ogrencilerİslam’a dönüş yapan Britanyalı sayısının her yıl 5 bin 200 olduğunu altı çizen dergi toplamda 100 bin kişinin İslam’a dönüş yaptığını yazdı.

İslam’a dönen kişilerin Müslümanlarla evlilik yaptığı ve bu kişilerinde daha çok “aşırı” olarak nitelendirilen hareketlerle ilişki kurduğu belirtilirken, toplumdan soyutlanan insanların daha fazla ölçüde suça meyil gösterebildiği ileri sürüldü.

İngiltere’de bazı cemaatlerin insanların İslam’a dönmesi için davet faaliyetleri yürüttüğü belirtilirken, bazı camilerin ise birer ‘etnik kulüp’ gibi olduğu belirtildi.

Dergi, İslam’a dönen kişilerin eski hayatlarından izole edilmesinin ve topluma entegre olamamasının suça meyili artırabileceği uyarısında da bulundu.

2011 nüfus sayımına göre, İngiltere ve Galler’de 10 senede Müslümanların sayısı 1,5 milyondan 2,7 milyona çıktı.

Reklamlar