Bugün Millet Meclisi’nin birinci görüşülmesinde oybirliğiyle onaylanan Ceza Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle polis memurlarına yapılan saldırılar için verilen cezanın hekim ve öğretmenlere saldıranlara da verilmesi öngörülüyor.

bulgaristan-meclisiCeza Kanunu’nda yer alan hükümlere göre polise verilen hafif yara için 3 yıl, ağır yara içinse 10 yıla kadar hapis cezası uygulanıyor.

Ataka partisi lideri Volen Siderov, “Bu yasa tasarısının kabul edilmesi konusunda uzlaşma olması iyi bir şey, fakat bunun şimdi olması kötü. Şimdiye kadar bu yasa değişikliğinin yapılmaması GERB partisinin suçudur. Çünkü bu yasa tasarısını kabul etmedi ve bu da Eski Sağlık Bakanı tarafından itiraf edilmeli” diye yorumladı.

GERB partisinden Daniela Daritkova, bugünlerde toplumda görülen saldırganlığın Parlamento oturumlarına da yansıdığını kaydetti. Milletvekili,”Asla kanun tasarısından değil, hukuk tekniği açısından kaynaklanan bazı hatalar veya çelişkilerin olmasından sürekli bahsedilmesi iyi bir toplum imgesi değildir” dedi.

BSP’den Maya Manolova, “GERB partisinin birkaç ay içinde birçok konularda aldığı pozisyon, görüş ve tutumunu yeniden değerlendirmesi tabii ki, güzel bir şeydir. Fakat saygıdeğer Daritkova, biz unutkanlık hastası değiliz ve geçen yaz değil, birkaç ay önce bile ne yaptıklarınızı unutmamız mümkün değil” diye kaydetti.

Yeni Sağlık Bakanı Tanya Andreeva, “Benim çağrım gerek İçişleri Bakanlığı’nın, gerekse yargı organlarının kanunda yapılan bu değişiklikleri yerine getirip onların işinin de en kısa zamanda bir sonuç doğurması yönünde olacak” dedi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar