Tarım Bakanlığı, ülkedeki tüm hayvanların kayıt altına alınmasını amaçlayan enformasyon sistemi kuracak. Hayvan sürülerinin hareketlerini takip edebilmek için böyle bir girişimde bulunduklarını açıklayan bakanlık, yürütmeliklerde değişiklik planlandığını aktardı.
hayvan-ureticileriOluşturulan sicil, ülke genelinde doğan, kesilen veya hasta hayvanlar hakkında güncel bilgi verecek. Avrupa koşulları, hayvanların kulaklarına yeni bir çeşit numara konulmasını öngörüyor. Bu vesileyle bakanlık, yeni kulak numarasını ithal etmesi için tek bir firma seçti. Bazı kuruluşlar bunu birkaç firmanın yapmasını ve böylece rekabet oluşturulmasını istemişti.
Yeni kulak numaralarının en önemli özelliği sağ kulak için mavi, sol kulak için turuncu renkte olmasıdır. Bunların üzerine hayvanın kimliğini oluşturan sayı ve kodlar yazılı olacak. 15 sayıdan ibaret olan kodun ilk 3 sayısı Bulgaristan’ın kodu olacak (100). Diğer 3 sayı  üreticinin veya tüccarın kodu, diğer sayılar da hayvanın kendi numarasını teşkil edecek. Sicilden alınan bilgilerle Tarım Fonu, hayvan besicilerine sübvansiyon sağlayacak.
Zaman BG

Reklamlar