Bulgarstan’ın önde gelen moda tasarımcılarından Fatih Osman son zamanlarda adından sıkça bahsettiriyor.

Yaratıcı elbiseleri, farklı tarzı ve renkli kişiliği ile sahnelerde harikalar yaratıyor!

Parlak elbiselerin, payetli kostümlerin ve ışıltılı podyumların arkasında gece- gündüz çalışma, çizme, araştırma ve en güzel fikirlerini modele “giydirme” çabaları bulunuyor.

Kırcali, Çernooçene’de 1996 ‘da doğan Fatih, daha küçük yaştan “kendi tarzını” yaratmakta inatçıymış.

“Daha anaokuluna giderken sabahları annem beni giydiremezdi, ben seçerdim, kombinleri hep ben yapardım” diyor.

Mimar olmak üzere Sofya’da üniversitede okusa da, “Hiç bir zaman modacı olmak dışında birşey düşünmedim” diye itiraf ediyor.

Ailesi en büyük destekçisi

İlk başta tasarımcı olma hevesine sıcak bakmayan ailesi, zamanla oğullarının en büyük destekçisi oldu. 2018 yılında adı artık ulusal çapta duyuldu ve ilk koleksiyonu “The Creation” Sofya’da “Balkan Fashion Week” moda haftasının finalinde tanıtılır.

Filiz Mehmet „Siyah gelin“ elbisesini tanıttı.
Filiz Mehmet „Siyah gelin“ elbisesini tanıttı.

O zaman 21 yaşında olan Fatih Osman “En genç tasarımcı” ödülünü alırken, “Siyah gelin” modeli ise, “En orijinal tasarım” olarak nitelendirildi.

Daha ilk baştan beri güzel elbiselerini tanıtan manken yakın arkadaşı, Momçilgrad’dan Filiz Mehmet olur.

Genç, cesur, iddialı

Genç, cesur, iddialı bir modacı olan Fatih, ilk elbiselerini ablası Fetihe’ye diker, sonra yeğeni Masal en küçük mankeni olur, annesi ve babasının yanı ise onun sıcak yuva limanı olur.

Modayı en iyi tabir ettiği kelime ise “tutku”

Hayallerinin peşinde koşarken, agresif bir yöntem izlemeden- yarattığı eserlerle yavaş, yavaş adını moda dünyasında duyurmaya devam ediyor.

Onun imzasını taşıyan modeler artık yurt dışında da beğeni kazanıyor.

Bir süre önce Türkiye’nin Süperstarı Ajda Pekkan’ın bir klip çekiminde asistan tasarımcı olarak kendini buldu Fatih. “Ajda’ya dokunmak, onunla aynı çekim alanında bulunmak, onun enerjisini, disiplinini görmek benim için inanılmazdı” diyen Fatih Osman, bu heyecanlı izlenimlerini stüdyomuzda dinleyicilerimize paylaştı.

O bir genç işveren

Kırcali’deki atölyesinde konfeksiyoncu kadınlara iş sağlıyor, bölgeye de “moda” anlayışını aşılamaya çalışıyor.

Paris, İstanbul, Sofya ve tüm sihirli moda yolculuklarından sonra, her zaman Çernooçene’ye dönüyor. Her imkanda seyehat etmeyi çok seviyor, fakat pandemide bu hobisi arka planda kalıyor. Ailesi ve arkadaşlarıyla geçirdiği zamanı da iyi değerlendiriyor.

Gittiği yerlerden ilham alıyor

Gittiği yerlerden ilham aldığını söyleyen genç modacı, ileride belki Rodolardan esinlendiği bir koleksiyon da yapacağını belirtiyor.

Birçok başarılı gencin karyerine yurt dışında devam ettiği ortada. Fatih Osman ise Bulgaristan’da da gelişme imkanı olduğuna inanan ve geleceğini burada inşa etmekten korkmayan bir genç.

Hayaller ve gerçekler, umutlar ve beklentiler, modanın duygularla birleştiği ve mutlu ifadelerde can bulduğu bütün hatları Fatih Osman ile konuştuk.

Sevda Dükkancı’nın genç tasarımcıyla BNR Türkçe Yayınlar Bölümü stüdyosunda yaptığı röportajı ses linkinden dinleyebilirsiniz:

BNR

Reklamlar