Haskovo Basın Temsilcileri  Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’u ziyaret etti.
Bulgar Heyetten Etso'ya Ziyaret, System.String[]
Edirne Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Uğur Ülgey koordinatörlüğünde  Edirne  Bulgaristan Konsolosu Andon Andonov’un katılımı ile Haskovo Valilik Basın ve  Halkla İlişkiler Müdürü Nedyalka Kostova Dimitrova, Haskovo  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nikolay Mulishev Grudev Darik Radyosu temsilcilerinden Zhivka Todorova Dancheva ile Hristo Petkov Hristov, BTV Televizyonu temsilcilerinden Maria Vasilece Georgieva ile Andrey Veselinov Danchev,Stara ;Zagora Radyosu’ndan Zlatka Dimitrova Mihaylova Naydenova, H News Televizyonundan Tihomir Yanchev Petkov ve serbest gazeteci Yanko Naydenov Naydenov’un oluşturduğu heyet  Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt’u ziyaret etti.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın çalışma yapısı hakkında bilgiler veren Zıpkınkurt, komşu ülke  Bulgaristan’daki en yakın partnerlerimizden Haskovo şehri ile dış ilişkilerini güçlü bir şekilde sürdürdüklerini ve Haskovo Ticaret Odası ile sık sık bir araya geldiklerini belirtti.

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, “Odamız ve  Bulgaristan’ın Haskovo, Burgaz ve Yambol Odaları ile işbirlikleri bulunmakta. İki ülke ticaret temsilcileri olarak Bulgar – Türk iş adamlarının yaşadığı sorunları tespit etmek ve çözüm önerileri sunmak adına toplantılar düzenleyip istişarelerde bulunuyoruz.  Bulgaristan ve  Edirne iş dünyası temsilcilerini bir araya getirip ikili iş görüşmeleri düzenliyor, ticaret ve turizm alanında ne gibi işbirlikleri yapılabileceği konusunda fikir alışverişi yapıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan vize sorunu ile ilgili attığımız adımlar neticesinde,  Bulgaristan’ın üst düzey makamları ile görüşerek vize sorununu çözüme bağladık. İki ülkenin yatırım imkanları, ticari fırsatları, karşılaşılan engeller ve olası işbirlikleri adına çalışmalarımız devam etmekte” dedi.

Konuşmasının sonunda Zıpkınkurt, geçtiğimiz aylarda Türk, Yunan ve Bulgar gazetecilerinin bir araya geldiği ‘Barış Gazeteciliği, Medya ve Çatışmaların Çözümü’ söyleşinde açıklanan ve üç ülke gazetecilerinin de yer alması planlanan dijital platform üzerinde çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Reklamlar