Ardino’nun (Eğridere) Başevo (Hallar) köyünde yapılan geleneksel sağlık ve bereket mevlidine köy ve yöre halkından başka, Türkiye’den gelen göçmenler ve Batı Avrupa ülkelerinden gelen gurbetçilerle birlikte yüzlerce kişi katıldı. Bu yıl 17’ncısı düzenlenen mevlit programında Dolno Prahovo (Amatlar) köyü imamı Nurittin İsmail başta olmak üzere bölgede görevli imamlar tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu, Mevlid-i Şerif okundu ve sağlık, bereket ve esenlik için topluca dua edildi.

Dini merasime katılan konuklar arasında Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Kırcaali İl Başkanı İzzet Şaban, Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat, Belediye Meclis Başkanı Sezgin Bayram, köy muhtarları ve İstanbul, Bursa ve İzmir’deki Hallarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği şubelerinin temsilcileri hazır bulundular.

Mevlide katılan herkese yerli usta aşçılar Şaban Hasan ile Kasim Feyzullah’ın hazırladığı dana eti ve buğdaydan yapılan 17 kazan keşkek ikram edildi. Mevlit için yapılan tüm masraflar, kökenleri Başevo köyüne dayanan İzmir’den iş adamı Hikmet Efendioğlu tarafından karşılandı.

Başevo Köyü Muhtarı Müren Sali, ”Dini merasimler bölgeden insanların bir araya gelip sohbet etmeleri için bir vesiledir” diye kaydetti. Müren Sali, mevlit organizasyonuna maddi ve manevi destekte bulunan yerli halka ve sponsorlara şükranlarını ifade etti.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar