Hakkari’de, Afgan ve Bulgar vatandaşı oldukları ve DAİŞ çetelerine katılmak üzere kente geldikleri iddia edilen 12 kişiyi alıkoyan yurttaşlar, üzerlerinden Hakkari Emniyet Müdürlüğü’ne ait mührün bulunduğu “Sadece Hakkari’de oturabilir” yazılı oturma izni belgesinin çıktığını ve bir kişinin ise yaralı olduğunu söyledi.

Hakkari’de, Afgan ve Bulgar vatandaşı oldukları belirtile ve DAİŞ’e katılmak için kentin üzerinden geçiş yapacakları iddia edilen 12 kişi yurttaşlar tarafından kent merkezinde yakalandı. Edinilen bilgilere göre; akşam saatlerinde Hakkari’ye gelen bir otobüsten inen 12 Afgan ve Bulgar vatandaşı, Yüksekova’ya gitmeye hazırlanırken kent merkezinde yakalandı. Bir çay ocağında oturan ve şüpheli tavırlarıyla dikkat çeken 12 kişiyi alıkoyan yurttaşlar, nerden geldiklerini ve nereye gideceklerini sordu. Polis olay yerine gelerek, 12 kişiyi İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürmesi üzerine toplanan yurttaşlar dağıldı.

Alıkoydukları ve kimlik kontrolü yaptıkları 12 kişinin üzerinde, Hakkari Emniyet Müdürlüğü’ne ait mührün bulunduğu “Sadece Hakkari’de oturabilir” yazılı oturma izni belgesinin çıktığını iddia eden yurttaşlar, söz konusu kişilerinin pasaportlarının olmadığını dile getirdi. Yurttaşlar, bir kişinin ise yaralı olduğunu söyledi.

Reklamlar