Kiraz diyarı Köstendil’de „Kiraz Festivali” damgasını vuracak. Gelenek üzere Tarım Enstitüsü uzmanları, ülke ve bölgeye uygun olan kiraz cinslerini tanıtacak. Kiraz ve kiraz ürünleri ise kiraz sergisini ve kiraz pazarını süsleyecek. En büyük kiraz , en büyük kiraz dalı ve en güzel kiraz süslü standı yarışması, festivale katılanlara güzel dakikalar yaşatacak.

“Tepelerşehri” Plovdiv’te “„Gençlik tepesi” Parkında ilk defa “Ortaçağı Plovdiv’te hayat” isimli festival düzenlenecek. Yaklaşık 120 katılımcı, kurulan otontik askeri kampında dövüş sanatları gösterileri, ortaçağ el sanatları ve tarih açısından gelenek, kostüm ve silah rekonstrüksiyonlarını tanıtacak. Konuklar, ortaçağlardan kalan yemek tarifleri üzerine hazırlanan yemek ve içeceklerin tadına bakacak, okçuluk ve diğer ortaçağ oyunları oynayacak ve aynı zamanda da demircilik,  çömlekçilik, dericilik, zırhlı şövalye kıyafeti yapımı, para kesmek, mücevherler, kitap ve mektuplar yapmak gibi işlere katılabilecekler.

Festival, Plovdiv belediyesinin 2018 Kültür Takviminin bir parçasıdır.

“Eski Karlovo” Turistik Kompleksi ve belediye  tarafından organize edilen Lavanta Festivali, tarlada lavanta hasatı töreniyle başlayacak. Konuklar lavanta ve gül ürünlerini tadabilecek. Turistler için damıtma sayesinde lavanta yağının elde edilmesi gösterilecek. Gaydacılar geçidi ile şenlikler, şehrin meydanına taşınacak ve burada otantik şarkılar, halk dansları ve folklor geleneklerinin canlandırıldığı zengin bir program festivalin konuklarını bekliyor.

Reklamlar