Şumen’in Pristoe köyünden Habil Necmi, pandemi günlerinde Bugaristan Radyosunu keşfetti, Bugaristan Radyosu da Habil Necmi’yi  keşfetti.

Şumen “Episkop Konstantin Preslavski” Üniversitesi 4.sınıf “Resim bölümü” öğrencisiyim. Koronavirüs  nedeniyle uzaktan eğitime katılıyorum” diye kendini tanıtan Habil, küçük yaştan itibaren resim yaptığını ve hep resim öğretmeni olmak istediğinin altını çiziyor ve geleceğe dönük planlarını şu cümleyle tanımlıyor: “Bizim Deliorman bölgesinde bir köyde resim öğretmeni olup çocuklara sanatı sevdirmek istiyorum”.

Habil’in hayat felsefesi şu yönde gelişiyor: resim-müzik-radyo veya radyo-müzik-resim.



Resim yapmanın dışında bağlama çalmayı tek başına öğreniyor “hatta bazı yarışmalarda birincilik ve ikinciliklerim var” diye anlatan 22 yaşındaki dinleyicimiz “Rumeli türkülerini, özellikle Kadriye Latifova, Sıdika Ahmet gibi ses sanatılarımızı büyük bir beğeniyle dinliyorum” diye anatan Habil Necmi, doğup büyüdüğü Pristoe köyünün çok güzel bir yer, insanların ise çalışkan, dürüst ve açık yürekli olduklarını da belirtmeden geçemiyor.



Koronavirüs çok kötü bir hastalık, ancak bize birleşmeyi öğretti, kaybettiğimiz değerlerin kıymetini anlamamızı sağladı “ sözlerinin ardından annesinin çilek toplamaya gittiği İspanya’dan Covid-19 nedeniyle yurda dönemediğini ve kendisine  kavuşacağı 1 Haziran’ı iple çektiğini de anlatıyor.

Gençlere de seslenerek sanata, müziğe ve kültüre daha fazla önem vermeleri çağrısında bulunuyor.

Habil’in iyi bir resim öğretmeni olacağından ve çocuklara resim, müzik sanatını sevdireceğinden eminiz. Hem müzik, hem de öğretmenlik yolunda kendisine başarılar diliyoruz!

Röportajın tamamını buradan dinleyebilirsiniz:  

BNR

Reklamlar