Bulgaristan‘ın başkenti Sofya‘da düzenlenen Güvercin ve Kuş Fuarı’nda 2 bin üzerinde farklı civarında kanatlı hayvan tanıtıldı.

50 cinsten binin üzerinde güvercin, 500’e yakın tavuk ve horoz, kanarya, papağan, değişik kuşların yer bulduğu fuar 3 ayrı bölüme ayrıldı. Bunun için Rus Cinsi Kulübü, Oryantal Mevki Kulübü ve King Kulübü olarak ayrım yapıldı. Açılışta 100’e yakın posta güvercini salındı.

Güvercin Besleyenler ve Evcil Hayvan Derneği tarafından organize edilen organizasyon uluslararası katılım ile renk kazandı. Ülkede 1988 yılından bu yana kadar düzenlenen en büyük kuş fuarına Macaristan, Romanya, Sırbistan ve Hırvatistan gibi ülkelerden de kuş meraklıları katıldı. Organizatörler Bulgaristan‘da 40 cins güvercin ve 6 cins tavuk çeşidi ile ünlü olduğunu belirtti.

Bunlardan biri olan ‘Ogledalen Roler’, yüksek rakımdan yere varıncaya kadar takla atabiliyor. Kuşun beyaz kanatları dışında kalan kısmı açık kahverengi. Siliven Güvercini de havada takla atarken dişiye karşı çıkardığı sesle ünlü. Organizasyonda aynı güvercin cinsinden en az 20 tane getirenlere ‘Şampiyon’ unvanı verildi. Renk renk, farklı büyüklükteki kuşların tanıtımı, salondaki horozların ötüşleriyle ayrı bir hava estirildi.

Plovdiv’de yetiştirilen Katunitsa cinsi tavuk, 6 kilograma kadar ulaşabiliyor; tüy yapısı ise kartallarınkine benzetiliyor. Koprinki cinsi minik tavuklar ise çocukların ilgisini çekiyor. Fuarda dünyanın en küçük tavuğu olan Serama cinsi de tanıtıldı. Serama cinsinin ortalama ağırlığı 200 gram. Yumrtaları ise normal yumurtanın 5’de biri büyüklüğünde.

Salonda Maran cinsi tavukların kahverengimsi yumurtaları ve Araukana cinsi tavukların açık yeşil yumurtaları dikkat çekti.

Tamamen siyah olan tavuklar, savaşçı horozlar ve başı neredeyse gözükmeyen güvercinler izleyicilerin beğenisine sunuldu.

 

Reklamlar