18 Aralık’ta Bulgaristan Ulusal Radyosu BNR, medyamız için özel olan bir şarkının tanıtımı yapıldı. “Bizim radyo” parçası, Stefan Dimitrov’un bestesi üzerine yapıldı. Ayrıntıları kendisinden öğrenelim “Şarkı, güvfteyi yazan İvan Tenev ve Aleksandır Petrov’un fikri üzerine yapıldı. 2015 yılının 25 Ocak tarihinde kutlayacağımız BNR’nin 80. yıldönümü münasebeti ile hazırlanan bu şarkı, farklı nesillerden sanatçıları birleştiriyor. Yıllar içinde BNR, birçok ses sanatçısına el uzattı. Onlar kayıt çalışmaları burada yapılan şarkılarının yine radyoda dinletilmesi sayesinde popülarite kazandı. Dolayısıyla imkanı olan sanatçılar, Birinci stüdyoya gelerek “Bizim radyo” parçasının kayıt çalışmalarına seve seve katıldılar. Gelen 35 sanatçıya fısattan istifade ederek teşekkür etmek isterim. Kayıt 7 saat sürdü, yapılan kayıtların karışımı da epey uzun sürdü” diye anlattı Stefan Dimitrov.

 

Yapılan farklı araştırmalara göre ülkemizde halk radyo dinlemeyi seviyor. Ulusal Radyonun programları ise gelenek üzerine dinleyicilerin güvenini kazanıyor. “BNR’nin yayında ayrı yeri vardır. Kamu medyası olarak üzerine düşen görevi BNR’nin yerine tam olarak getirdiğini düşünüyorum” diyor Stefan Dimitrov ve şunu da ekliyor: “Radyo, objektif bir şekilde bilgilendiriyor, her türlü kaliteli müziğe yer veriyor, yazı dili kullanıyor ve insanların güvendiği, inandığı bir kuruluş olmaya devam ediyor”.

“Bizim Radyo” parçasının stüdyo çalışmaları, kameraya kaydedildi. Bu kayıtlardan hazırlanan videonun tanıtımı da 18 Aralık’ta yapıldı. Ayrıca BNR’nin 80. Yıldönümü münasebeti ile bir belgeselin çekilip Bulgaristan Ulusal Televizyonu BNT’de yayınlanması üzerinde düşünülüyor.

Çeviri:Tanya Blagova

Reklamlar