Güney Akım boru hattının Bulgaristan, Türkiye, Yunanistan ve Makedonya’ya doğalgaz akışı için 59 km’lik kolu için tedarikçiler ve inşaat firmalarının seçimi yapılıyor.

Güney Akım Projesi boru hattına doğalgaz sağlayacak ve boru hattı inşasını gerçekleştirecek firmaların seçimi aşamasında. Mevcut durumda dikkatlertedarikçilerin ve inşaat firmalarının seçiminde odaklanmış durumda.

Gazprom Proje Yönetim Dairesi BaşkanıLeonid Chugunov, “Projenin karmaşıklığını ve ölçeğini dikkate alırsak, projenin yapımı için sadece kendisini büyük uluslararası projelerde kanıtlamış ve büyük bir deneyime sahip olan şirketler tercih edilmektedir. Örneğin, en son ihale sonucuna göre, doğalgaz boru hattının açık deniz bölümününgenel tasarımı için Hollandalı İntecsea seçildi… Öte yandan, Alman Europipe,Japon Nippon Steel ve Sumitomo, Rus Severstal, Vyksa Metallurgical Plant, Chelyabinsk Pipe-Rolling Plant, Izhora Pipe Mill ve diğerleri doğalgaz boru tedariki için yarışıyorlar” dedi.

PROJE HIZLA İLERLİYOR

Gazprom Magazin’deyer alan bir haberde, Güney akım muhaliflerine ve Avrupalı şüphecilerin Rusya’dan Güney ve Orta Avrupa’ya yeni bir doğalgazana hattı kurma amacının başarısından şüphe etmelerine rağmen hızla ilerlediği kaydedildi.

Projede doğalgaz boru hattının 2015 Aralık ayında devreye alınması planlanıyor ve 2018 yılında da yılda 63 milyar metreküp tam kapasiteye ulaşması bekleniyor.

Reklamlar