Gümülcine’yi (Komotini) Bulgaristan’a bağlayacak olan Yunanistan – Bulgaristan yolunu üstlenen “İonios Kataskevastiki” şirketi aleyhine maaşlarını alamayan şirket çalışanlarının ihtiyati tedbir istemiyle açtığı dava görüşüldü.

Şirket çalışanları ödenmemiş maaşlarının ödenmesi için şirketin servetine el konulmasını isteyerek ihtiyati tedbir kararı alınmasını isterken, İonios şirketi ise yaşanan sıkıntıları özellikle son 8 ayda ve genel anlamda son iki yıldır yaşadıkları nakit sıkıntısına ve kötü mali duruma bağladı. Elde edinilen bilgilere göre, şirket Yunanistan genelinde üstlendiği neredeyse bütün projelerde benzer sorunlarla karşı kaşıya bulunuyor.

kircaali-gumulcine-yolu

Ancak İonios şirketinin bundan kısa bir süre önce 10 milyon euro’luk kredi için yaptığı başvuruya adı açıklanmayan bir Yunan bankasının 25 Şubat’ta onay verdiği öğrenildi. Krediye onay çıkmasına rağmen şirketin kasalarına henüz para girmediği ifade edilirken, şirket yetkilileri Nisan ayı içerisinde muhakkak bankadan para alacağını ve çalışanlara yönelik yükümlülüklerini yerine getirerek Yunanistan’ı Bulgaristan’a bağlayacak Gümülcine’deki yol çalışmalarına yeniden başlayacağını dile getirdiler.

Bu gelişme çalışanların umutlarını yeniden yeşertirken, şirketin geçmişte benzer vaatleri yerine getirmemesi ise kafalarda soru işaretleri oluşturuyor. İhtiyati tedbir kararı alınması için başvuruda bulunan şirket çalışanları bir yandan mahkeme kararını diğer yandan da İonios şirketinin vaatlerini yerine getirmeye başladı.

Her şeyin yolunda gitmesi durumunda Gümülcine’deki Yunanistan – Bulgaristan yolunun tamamlanması için geriye kalan çalışmaların 1-2 ay içerisinde, yani en geç Haziran ayı sonuna kadar tamamlanabileceği hesaplanıyor.

Reklamlar