Bugün Maliye Bakanlığı Basın Bürosu’ndan, Bakan Petır Çobanov’un Gümrükler Ajansı Başkanı Vanyo Tanov’u görevden aldığı bildirildi. İçişleri Bakanlığı’nın ilgili birimlerinde uzun yıllardır çalışan Tanyov’un gereken hizmet süresini doldurmasından dolayı emekliliğe ayrılacağı açıklandı. gumrukler-ajansi-bask-vanyo-tanov

Bir gün önce hastaneden ayrılan Tanov, uzun süredir ağır bir hastalık tedavisi görüyordu. Bakan Çobanov, Gümrükler Ajansı Başkanı’nı görevden almak için sağlık durumunun iyileşmesini beklediğini paylaşmıştı.

Bu kararın sonucunda yeni bir Gümrükler Ajansı Başkanı seçilmesi gerekecek. İlk önce Petır Çobanov, bu makama sınavla birinin getirilmesi gerektiğini söylemişti. Fakat bu durumda gereken deneyime sahip adayların hepsi gümrük sisteminden birileri olacak. Toplumun memurlara olan güvensizliğini göz önüne getirerek Bakan bu fikirden vazgeçti.

Sık sık Gümrükler Ajansı Başkanı’nın siyasi bir figür olacağı konuşuluyor. Bu makam için Bulgar Sosyalist Partisi’nden eski Maliye Bakan Yardımcısı Kiril Jelev’in ismi anılıyor.

Reklamlar