Prosenik (Buruncuk) köyünden Meryem Ahmet Recep, kendi hazırladığı doğal multivitaminli içecekler sayesinde gribe karşı önlemini alıyor. Meryem hanımın hazırladığı multivitaminli içecekler sadece gribe karşı etkili değil. Hiçbir katkı maddesi bulunmyan bu içecekler, halsizlik ve yorgunluğa da iyi geliyor. gribe-karsi-icecekMeryem hanım, multivitaminli şuruplarını yazdan hazırlamaya başlıyor, sonbaharda tamamlıyor ve böylelikle kışa hazırlıklı giriyor. Meryem hanım, “Yaz mevsiminin başlarında muhteşem dörtlü diye adlandırdığım şeftali, kayısı, ahu dudu ve çilek multivitaminli karışımı hazırlıyorum. Eylül ayının başından sonuna kadar ise armut, ayva, ahu dudu, böğürtlen ve çilek içeren bir şurup hazırlıyorum.

Ayrıca elma, ayva ve üzüm ile de bir şurup yapıyorum. Yani dileyen dilediğini içebilsin diye elimden geldiğince birbirinin tadına yakın meyveleri karıştırıyorum.” diyor. Yaklaşık 15 yıldır marketlerden meşrubat almadığını ifade eden Meryem hanım, marketlerde satılan asitli içeceklerin içindeki katkı maddelerinden dolayı kanseri tetikleyen ve kanser oluşumunu hızlandıran içecekler olduğunu söylüyor.

Doğal meyvelerden hazırlanan multivitaminli içeceklerin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini aktaran Meryem hanım, bu içeceklerin hazırlanışının da çok kolay ve fazla masraflı olmadığını belirtiyor. Meryem Recep, “1 kilogram meyve karışımına 2-3 litre su ilave ediyorum. Tabi elma, armut ve ayva gibi meyveler dilimlenmelidir. Onları bir tencerede kaynatıyorum.

Su kaynamaya başlayınca 10-15 dakika ocakta bekletiyorum. Sonra meyvelerin saldığı suyu başka bir tencereye süzüyorum. Arzuya göre şeker ilave edip 10-15 dakika daha kaynatıyorum ve içeceklerim hazır hale geliyor.” diyor. Son olarak içecekler cam şişelere konup ağızları güzelce sıkılıyor ve büyük bir kapta 15-20 dakika daha kaynatılıyor.

İlhan Şenol – Zaman BG

Reklamlar