Başbakan ve Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) Partisi Genel Başkanı Boyko Borisov, bugün 26 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu seçimlerine ittifak halinde katılmak için Demokratik Güçler Birliği (SDS) Genel Başkanı Rumen Hristov ile ittifak protokolü imzaladıktan sonra GERB Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada GERB Meclis Grubu Başkanlığı görevine Milletvekili Daniela Daritkkova’nın getirileceğini açıkladı.

Dün Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) döndükten sonra Borisov ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında piyasadaki fiyatlara göre ucuz lüks daire aldığı konusunda spekülasyonlar yapıldığını belirten Tsvetan Tsvetanov, GERB Meclis Grubu Başkanlığı görevinden ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Daniela Daritkova, 44. Bulgaristan Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı görevinde bulunuyor. Önceki dönemlerde de milletvekilli olan Daritkova, muayenehanesi bulunan itibar sahibi bir tıp doktorudur.

Tsvetanov’un parti deki görevlerinden alınmamasını şöyle izah etti: “Biri, ücreti mükelleflerinin cebinden ödenen devlet işi, diğeri ise parti işi. Ben ona güveniyorum”.

Tsvetanov’un Meclisteki görevlerinden ayrılması, başkent Sofya’da bulunan bir lüks konuttaki yedinci dairesini piyasadaki fiyatlara göre ucuz satın aldığına dair çıkan haberlerden sonra gelen tepkilerdir.

Aynı lüks konutta ucuz daire aldığı ortaya çıkan Adalet Bakanı Tsetska Tsaçeva ve iki bakan yardımcıları Vanya Koleva ve Krasimir Pırvanov da görevlerinden istifa ettiler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar