Razgrad Rusi Buhtev Okulu’ndan 40 öğrenci, iki günlük Edirne gezisinden geri döndü. Ziyaret, iki bölgesel yönetim arasında imzalanan İşbirliği ve Ortak Faaliyet Deklarasyonu gereği, Razgrad ilinden yapılacak bir dizi ziyaretin ilki oldu.

Gençler, atletizm, badminton, basketbol, ​​masa tenisi, oryantasyon, satranç, okçuluk olmak üzere Deliorman’daki yedi spor geleneğinin temsilcileriydi. Ekibin başı Tatyana Staneva ile her spor dalından bir antrenörün yanı sıra il yönetimi temsilcisi olarak Nevin Emirova da ziyarete katıldı.

Genç sporcular, içinde otel bölümü de olan bir spor kompleksinde kaldılar. Komplekste esas olarak, Edirne’de iki ana spor dalı olan güreş ve atletizm faaliyetleri gerçekleştirilirken, diğer spor türleri için de tesisler var.

Spor kompleksini gezme fırsatı yanı sıra, aynı sporu yapan yaşıtları ve spor uzmanlarıyla tanışma fırsatı da buldular. Disiplinlerin bir kısmı için, Razgradlı sporcuların mükemmel performans gösterdiği yarış etkinlikleri de gerçekleştirdi. Sporcular ve hocaları arasında başka buluşmalarda veya spor müsabakalarında görüşmek niyetiyle iletişim bilgileri alışverişi oldu.

Kültür programı dahilinde, Bulgar Sveti Georgi Kilisesi, Selimiye Camii, Sinagog, Sağlık Müzesi, Edirne’nin merkezi kısmı ziyaret edildi.

Genç sporcular ayrıca Bulgaristan Cumhuriyeti Başkonsolosu Vasil Valçev ile de bir araya geldi. Ziyaretlerinin ikinci günü, 13 Mart’ta Edirne Valisi Günay Özdemir’in bulunduğu Tunca ve Meriç nehirleri arasındaki bir bölgede resmi bir öğle yemeği düzenlendi. Razgrad Valisi Günay Hüsmen de çocuklarla tanışmak için özel aracıyla ziyarette bulundu.

Spor akademisi öğrencileri, ev sahiplerine harika karşılama için teşekkür ederken, onlara Razgrad ve Bulgaristan sembollerinin yer aldığı hediyelik eşya sundular.

Edirne’yi ziyaret edecek bir sonraki Razgradlı grup, spor müsabaklarında derece kazanmış eğitimcilerden oluşuyor, ziyaret tarihi ise 27-28 Mart olarak düşünülüyor. “Sveti Nikolay Çudotvoretz” Kilisesi korosu ve  kilise yetkilileri 13-15 Nisan tarihleri arasında Edirne’de olacak.

Razgrad “Napredak” Okumaevi’ne bağlı çocuk ekipleri 23-24 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek Edirne Çocuk Festivali’ne katılacak. 5-6 Mayıs tarihlerinde Razgrad bölgesinin din yetkilileri Edirne’ye ziyarette bulunacak. 10-13 Mayıs tarihlerinde Edirne’de gerçekleşecek festivalde ise şef Milen Benkov yönetimindeki Razgrad Çocuklarla Çalışma Merkezi’ne bağlı Gençlik Üflemeli Çalgılar Orkestrası ile Pavlin Zanev yönetimindeki folklor grubu yer alacak. Razgrad İl yönetimi Edirne Valiliği ile koordinasyon halinde ziyaret takvimine eklemeler yapmaya devam ediyor.

 

BNR

Reklamlar