Kırcaali Belediye Meclisinin bugünkü kutlama oturumunda yaptığı konuşmasında Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, 21 Ekim 1912’den bugünkü Kırcaali Günü’ne dek tarihi olayların ele aldı. hasan-azis-gelecege-bakarkenKonuşmasında Belediye Başkanı şunları söyledi:

“Bugün Kırcaali’nin kurtuluşunun 101. Yılını kutluyoruz. 21 Ekim 1912’de Kırcaali yeni tarihi için yeniden doğuyor ve özgür Bulgaristan’ın bir parçası oluyor. 21 Ekim anılarımızın ve kahramanlığın önündeki saygımızın günüdür. Kırcaali’nin Günü, kahramanların vatanseverliği önünde saygıyla eğilmek için farklı etnik gruplardan ve dinlerden olan kimselerin bir araya geldiği gündür.

Özgür irademizi ve o, yıllar önce özgür bırakılan toprakları korumak bizlerin görevidir. Geleceğe bakarken, özgürlüğümüzün başlangıç tarihini de anılarımızda saklıyoruz.

Huzurunuzda Kırcaali’nin Günü dolayısıyla tüm vatandaşlarımızı kutluyor ve sağlı, mutluluk, aile refahı ve belediyemizin, bizlerin ortak evinin geleceğini birlikte hazırlamak için güçlü bir irade diliyorum. Avrupa’nın vatandaşları olarak daha büyük başarılar ve özgüven diliyorum.”

Belediye Başkanı konuşmasında Kırcaali’nin bugünkü durumuna da değindi ve belediye idaresi tarafından gerçekleştirilen en önemli etkinlik ve projeleri de paylaştı. Belirttiklerine göre, altyapı, çevre koruma, yaşam standardını geliştirme ile ilgili projelerinin gerçekleştirilmesiyle belediyemiz hızlı bir gelişme süreci yaşamaktadır. Belediye tarafından yürütülen siyaseti ise şu cümleler ile açıkladı: “Son üç ayda üç temel atma töreni ile önemli projeler başlatıldı. Bunlar Su Döngüsü “Perperikon: Tanrılar ve İnsanlar Evi” ve üç aile tipi merkezi ile koruma evi inşaatı projeleridir.”

Hasan Azis, Kırcaali Belediyesinin ve “Temiz Rodoplar için” Bölgesel Birliğinin Çöpleri Yönetme Birliği ile partner oldukları “Belediye Entegre Çöp ve Atıkların Yönetimi Pilot Çalışması” projesinin de başlatılacağını açıkladı. Projenin bu ay başlatılacağı ve Yunanistan-Bulgaristan Avrupa Bölgesel İşbirliği 2007-2013y. Programı tarafından gerçekleştirileceği de açıklandı.

 

Kırcaali Belediyesi

Reklamlar