İlgili resim

İlyana Tsanova

Eski Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev Bayan İlyana Tsanova’yı  geçici Bulgar hükümetine Başkanı atadığında, yeni seçilen ve görevine 22 Ocak 2017’de başlayacak olan Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in hükümette değişiklik yapmayacağı açıklandı.

Plevneliev’in görev süresinde kurulmuş olan iki geçici hükümette Avrupa Birliği Fonlarından sorumlu Başbakan Yardımcısı görevinde bulunan Bayan İlyana Tsanova’nın  Cumhurbaşkanı tarafından açıklaması beklenen üçüncü geçici hükümette Başbakan olması artık kesinleşti. Bu haberi veren “24 asa” gazetesi şöyle yazıyor.

“Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, daha önceki iki hükümette belirlediği ödevleri başarılı bir şekilde yerine getiren bir teknokrat olduğu için Bayan Tsanova’yı geçici hükümete Başbakan olarak atayacaktır. 22 Ocakta görevine başlayacak olan yeni Cumhurbaşkanının Halk Meclisi’ni tatil ettikten ve erken genel seçim tarihini belirledikten sonra eski cumhurbaşkanı tarafından atanan başbakanı değiştirmeye ve hükümette değişiklikler yapmaya hakkı yoktur.”

Politik gözlemciler Radev’in Tsaneva’yı başbakan görevinde bırakacaktır. Bu durumda yeni gerginlikler yaşanmasına imkân verilmeyeceği gibi, geçici hükümlere bakan vermeyeceğini açıklayan GERB ve BSP partileri başkanları Boyko Borisov ile Kornelya Ninova’nın açıkladığı beyanlara da uyulacaktır. Bayan Tsankova  halen AB “Yünker” planı balkan yardımcısı görevinde bulunuyor. Ve bu görevde çok başarılı olması da Bulgar geçici hükümetine başbakan olarak seçilmesi gerekçelerinden biridir.

Faktor bg

Reklamlar