İçişleri Bakanlığı (MVR) Basın Merkezinden verilen bilgiye göre Bulgaristan, Facebook sosyal ağına bağlı “AMBER Alert – Kayıp Çocuk” isimli sistemi devreye sokacak. Böylece ülkemiz, bölgede bu sistemi ilk kullananlardan biri olacak.

“AMBER Alert – Kayıp Çocuk”, kolluk kuvvetlerinin kaybolduğu yerden 200 km’lik bir yarıçap içinde bulunan sosyal ağın tüm kullanıcılarına aranan çocuk hakkında güncel bir fotoğraf ve bilgi içeren bir mesaj göndermesine imkan veren Facebook uygulamasıyla ilgili bir sistemdir.

2 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan Facebook, hayatı ve sağlığı tehdit altında olan kayıp çocukları aramada son derece güçlü bir araçtır.

“AMBER Alert – Kayıp Çocuk” isimli sistemin devreye sokulması son 4 yıldır MVR Organize Suçlarla Mücadele Genel Müdürlüğü (GDBOP) Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Facebook Inc Şirketi arasındaki işbirliği sayesinde Bulgaristan’ın Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanlığı bağlamında gerçekleşiyor.

“AMBER Alert – Kayıp Çocuk” sistemi, GDBOP tarafından bugün düzenlenen basın toplantısıyla başlatılacak. Basın toplantısında MVR ve GDBOP yönetimi temsilcilerinden başka Facebook Inc Avrupa güvenlik direktörleri de yer alacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar