Gaziosmanpaşa Belediyesi, Ramazan ayı vesilesiyle aynı zamanda ‘Kardeş Belediyesi’ olanBulgaristan’ın Kırcaali kentinde üç ayrı Kardeşlik İftarı verdi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Sn. Hasan Tahsin USTA, “Aynı ecdadın torunları olarak dostluğumuzu ve kardeşliğimizi pekiştirmek adına bu programı düzenledik” dedi.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın öncülüğünde Kırcaali merkez, Kirkovo (Kızılağaç) ve Momchilgrad (Mestanlı) ilçelerinde 26-27-28 Haziran tarihlerinde olmak üzere üç gün ardı ardına iftar sofraları kurdu. Kırcaali’de yaşayan Müslüman Türklere yönelik gerçekleştirilen iftar programları kapsamında Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından toplam 2 bin 400 kişilik iftar sofrası kuruldu. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği programa Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Ak Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal ve Belediye Başkan Yardımcıları katıldı. Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede yaşayan Kırcaali kökenli 150 kişilik bir grubu da, Kardeşlik İftarları’na katılmak üzere otobüslerle Kırcaali’ye götürdü.
İLK İFTAR KİRKOVO’DA
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Bulgaristan’da düzenlediği program ilk olarak Kırcaali’ye bağlı Kirkovo ilçesinde verilen iftarla başladı. Kirkovo Killi Merkez Camii’nde akşam namazı sonrası Osmanlı usulü yer sofrası kurularak yapılan 600 kişilik iftara Kirkovo Belediye Başkanı Sali Ramadan da iştirak etti. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve beraberindeki heyet ise ziyaretin ikinci günü programa dahil oldu. Başkan Usta ve beraberindekiler ilk olarak, Kirkovo Killi Camii’inde Kur’an Kursu öğrencilerini ziyaret etti. Kur’an okuyan çocukları dinleyen ve oyuncak dağıtan Başkan Usta, “Ecdadımızdan miras kalan toprakları gezmeye, burada yasayan kardeşlerimizi görmeye geldik. Burada Kur’an okuyan çocuklarımızı görünce çok mutlu olduk. Bu çocuklarımızın ileride Türkiye’de okumalarını arzu ediyoruz” diye konuştu. Başkan Usta, burada ayrıca Kirkovo Belediye Meclis Başkanı Şinasi Süleyman’a bir de plaket takdim etti.
MESTANLI’DA İMAM HATİP OKULU’NU ZİYARET
Kirkovo’nun ardından Ören Köyü Erenler Camii’nde öğle namazı kılan Başkan Usta ve beraberindekiler, burada köylülerle sohbet etti. Ardından Türkan Çeşme Şehitliği’ni ziyaret eden Başkan Usta, burada yaptığı konuşmada, “Milli benliklerini rejime karşı savunurken şehit düşen büyüklerimizi ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Başkan Usta ve beraberindekiler daha sonra Kırcaali’nin Mestanlı İlçesi’ne geçti. Başkan Usta, burada Belediye Başkanı Akif Mehmet Akif’e bir Osmanlı zırhı hediye etti. Mestanlı Belediye Başkanı Akif ise Başkan Usta’ya bir tablo hediye etti. Başkan Usta ve beraberindekiler daha sonra Diyanet İşleri Vakfı’nca yaptırılan Mestanlı İmam Hatip Lisesi’ni ziyaret ederek Müdür Ahmet Bozov’la bir süre sohbet etti.
Başkan Usta ve beraberindekilerin yoğun programı Kırcaali Valisi İliya İliev’in ziyaretiyle sürdü. Heyet daha sonra Gazi Kırca Ali’nin kabrini ziyaret etti ve Kırcaali Müftüsü Beyhan Mehmet’e bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi.
“AYNI ECDADIN TORUNLARI OLARAK KARDEŞLİĞİMİZ PEKİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Başkan Usta ve beraberindeki heyet, akşam ezanıyla birlikte ise bin 200 kişilik bir iftarda Kırcaalilerle buluştu. Başkan Usta, iftar öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Sevgili hemşerilerim hepinize Türkiye’den selam getirdim. Hayırlı Ramazanlar diliyorum.
Bizleri bir araya getiren Cenabı Hakka şükürler olsun. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 2006 yılında Kırcaali Belediyesi ile Gaziosmanpaşa Belediyesi, ‘Kardeş Belediye’ ilan edilmişti. Ayni kökten türemiş, ecdadın torunları olarak dostluğumuzu ve kardeşliğimizi pekiştirmek adına bu programı düzenledik. Ramazan ayı sadece oruç tutup ve ibadet etmeyiz. Ramazan ayı bereket ayı, paylaşma ayı, muhabbet ayıdır. Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Ve bu mutluluğun devam etmesi adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bize verdiğiniz gönül desteği için sizlere minnettarız. Bu organizasyonların artarak devam etmesini diliyor, hepinize teşekkür ediyorum.”
Programda Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz de bir selamlama konuşması yaptı. Kırcaali’deki iftarın ardından Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe ve Filibe Başkonsolosu Alper Aktaş ile Kırcaali’de biraraya gelen Başkan Usta, kendilerine birer hediye etti. Başkan Usta ve beraberindeki heyet bu programların ardından Türkiye’ye döndü.
MESTANLI’DA 600 KİŞİLİK İFTAR
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Kardeşlik İftarları’nın son ayağı ise Kırcaali’nin Mestanlı ilçesinde gerçekleştirildi. 600 kişilik iftar programının ardından Gaziosmanpaşa Belediyesi çalışanları ve Kırcaali kökenli Gaziosmanpaşalılar Türkiye’ye dönüş yaptı.

Kırcaali, Kardeşlik İftarı'nda buluştu (video)

Reklamlar