Kırcaali Arda 1924 Profesyonel Futbol Spor Kulübü takım kadrosunda yer alan Ahmet Osman’a Kırcaali Fahri Vatandaşı unvanı verilmesine dair iki teklif sunuldu. 29 Mayıs 2019 tarihinde Filibe kentinde Lokomotiv Stadı’nda Sofya Septemvri takımına karşı oynadığı baraj maçında Ahmet Osman’ın attığı gol sayesinde Arda takımı, 95 yıllık tarihinde ilk kez Birinci Lig’e katılma hakkı kazandı. 111.dakikada skoru belirleyen gole imza atan yedek oyuncu Ahmet Osman, şehrimizin ve Stamen Belçev’in antrenörlüğünü yaptığı futbol takımının kahramanı oldu.

Ahmet Osman’a Kırcaali Fahri Vatandaşı unvanı verilmesine dair birinci teklif, Arda 1924 Profesyonel Futbol Kulübü Başkanı Petır Peşev tarafından Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis’e sunuldu. İkinci teklif, Belediye Meclis Başkanlığı’na Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis ve Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Meclis Grubu tarafından sunuldu.

Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis ve HÖH Meclis Grubu’nun teklif taslağında şu ifadeler yer aldı: “Kırcaali ilçesinde üstün hizmetlerinden dolayı halk tarafından takdir gördüğünün bir göstergesi olarak ve hak ettiği değerin verilmesi ve Doğu Rodoplar’da futbol ve sporun gelişimine büyük katkısının takdir edilmesi gerektiğine inanarak Kırcaali Fahri Vatandaşı Unvanı ve Manevi ve Maddi Ödüller Verilmesi Hakkında Yönetmeliğin 13.maddesinin 1.fıkrasına dayanarak Kırcaali Arda 1924 Profesyonel Futbol Spor Kulübü’nün oyuncusu Ahmet Mümün Osman’a Kırcaali Fahri Vatandaşı unvanı verilmesine dair gerekçeli teklif sunuyoruz”.

Ahmet Osman, 23 Nisan 1985 tarihinde Kırcaali’de dünyaya geldi. Çocukluk ve ergenlik yılları Kırcaali’de Prostor Parkı’nın yanındaki futbol stadyumunda geçti. Kırcaali Arda Futbol Spor Kulübü’nde yetişen futbolcu, 200’den fazla gole imza atarak takımda kaptanlık bile yaptı. Şimdiye kadar İkinci Lig’de 20 maçta oynadı ve iki gole imza attı. Son 20 yılda futbol kulübünün çektiği tüm zorluklardan geçerek kariyer sahibi oldu.

Arda 1924 Profesyonel Futbol Kulübü Başkanı Petır Peşev’in sunduğu teklif taslağında,”Şimdiye kadar oynanan bütün maçlarda performansını gösterdi, sahada rakibine karşı mücadele veriyor, hırslı bir futbol oynuyor, hayranlarını sevindiriyor. Ahmet Osman, Kırcaali adına futbol oynuyor. Sahada olduğu sırada her zaman takıma huzur aşıladı. Arda 1924 Profesyonel Futbol Kulübü takımının hayranları, sık sık ismini söyleyerek nara attılar. Ahmet Osman, takım ile hayranları arasında bağ kurdu. Kırcaali ve il nüfusuna yönelik tartışılmaz hizmetlerini göz önünde bulundurarak Ahmet Osman’ın Kırcaali Fahri Vatandaşı Unvanı ile onurlandırılmasını öneriyorum” deniliyor.

17 Haziran 2019 tarihinde Belediye Meclis Başkanlığı Konseyi toplantısında teklifin Meclisin haziran ayı toplantısında oylamaya sunulup sunulmayacağına dair karar alınacak. Belediye Meclis grupları arasında uzlaşma sağlandığı takdirde madde toplantının gündemine dahil edilecek.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar