Dışişleri Bakan yardımcısı Petko Doykov, Fransa’nın Sofya Büyükelçisi Florance Robin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, “Valeurs Actuelles” dergisine verdiği demeci nedeniyle Dışişleri Bakanliği’nda görüştü.

Fransa Cumhurbaşkanı demecinde “Bulgar ve Ukraynalı çeteler ve yasadışı suç akımı karşısında Gine ve Fildişi Sahili’nden yasal mültecileri tercih ederim” açıklamasında bulundu. Bu açıklamadan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Petko Doykov,  Bulgaristan ile Fransa arasındaki ilişkilerin mükemmel olduğunu, Bulgaristan vatandaşlarının Fransa’da çok iyi bir şekilde bütünleştiğini ve son zamanlarda Fransız tarafından ciddi ihlallerin alınmadığını bildirerek bu tür iddialar için hiçbir nedenin olmadığını, belirtti.

Büyükelçisi Florance Robin, üzüntüsünü dile getirdi ve Fransa Cumhurbaşkanının sözlerinin bağlam dışına çıkarıldığını ve yanlış anlaşıldığını, öne sürdü. Büyükelçi, “ Bu sözler hiç bir şekilde ne Bulgaristan hükümetine, ne de ülkemizde çok iyi kabul gören Bulgaristan vatandaşlarına veya işçilerine yöneliktir, çünkü onlar profesyonelliğini çoktan ispatlamıştır” dedi ve Fransa’nın Bulgaristan’ın AB çerçevesindeki çabalarını desteklemeye devam edeceğine dair güvence verdi.

 

BNR

Reklamlar