Filibe Konsoloslar Kulübü, “Aziz Büyük Vasiliy” huzurevi sakinlerini sevindirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani’nin fikri üzerine tekrar faaliyete başlayan Konsoloslar Kulübünden diplomatlar emekliler ile birlikte yemek yediler ve onları daha sonra AVM’de sinemaya götürdüler.

Yemek, Arnavutluk Fahri Konsolosu Aristir Dimo, Almanya Fahri Konsolosu Mariana Çolakova ve Ermenistan Fahri Konsolosu Ehiyazar Uzunyan’ın katkılarıyla düzenlendi.

Huzur evindeki heyecan daha öğlen saatlerinde başladı. Huzurevi sakinleri arasında 30 yıldan uzun süredir sinemaya gitmemiş ve 12 yıldır da restorana gitmemiş kişiler bulunmaktaydı.

T.C Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, yaşlıları selamlayarak yaptığı konuşmada “Türk Sineması Günlerinin” başlangıcı “Çınar Ağacı” filmini beğenmelerini umduğunu belirtti.

Arnavutluk Fahri Konsolosu Aristir Dimo; “Bu benim için en güzel günlerden birisi, birlikte oturduk ve yemek yedik. Bu insanların yemeğe ihtiyaçları yok, onların güneşe ihtiyaçları var ve dört duvara sıkışıp kalmamaları gerekir bizde onların güneşi olduk” diye ifade etti ve huzurevi sakinlerini Arnavutluk’a götürmeye söz verdi.

T.C Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani ise huzurevi sakinlerini İstanbul’da bulunana “Sv.Stefan (Demir Kilise)” götürmeyi şimdiden planlamaya başladığını belirtti.

2018 Türk Sinema Günleri Kırcaali’de devam ediyor

Sofya’da 15 Nisan’da başlayan 2018 Türk Sinema Günleri, Sofya ve Filibe’den sonra 23 ve 24 Nisan’da Kırcaali’de devam ediyor.

Kırcaali Royal Sinema Salonu’nda 23 Nisan saat 17,00’de sunulan Züğürt Ağa isimli Türk filmi vatandaşlar tarafından büyük ilgi ile izlendi. Aynı gün saat 19,00’da Çinar Ağacı isimli Türk sineması gösterime girdi.

Bugün sunulacak Dağ 2, Somuncu baba Aşkin sirri ve Kardeşim Benim isimli Türk filmleri ile Kırcaali’deki Sinema gösterileri sona erecek.

2018 Türk Sinema Günleri 28 ve 29 Nisan’de Burgaz şehrindeki sunumlardan sonra sona erecek.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar