2000 yılında faaliyete Anafartalar Kültür ve Sanat Merkezi olarak başlayan ve 2004 yılında bu yolculuğa Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor kulübü olarak devam eden ÇAFAD, hem Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne olan tescili ile gençlik etkinlikleri yapabilen, hem Spor Genel Müdürlüğü’ne olan tescili nedeniyle sportif çalışmalar yapabilen bir spor kulübüdür.

Bu zaman zarfı içinde Çanakkale’nin kültürel, sanatsal ve sportif hayatına çeşitli organizasyonlar, konserler, müsabakalar ve etkinlikler ile çok ciddi katkılar sağlamıştır.

ÇAFAD Filibe Uluslararası Trakya Kültür Günleri Festivalinin 20 Haziran 2019 Perşembe günü, saat 19.00’da Roma Stadyumunda yapılacak açılışında Trakya ve Ege ezgileri ile Türk Halk Dansları, Zeybek ve Horon gösterileri sergileyecektir.

20-26 Haziran 2019 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Trakya Kültür Günleri Festivali kapsamında 21 Haziran 2019 Cuma günü, saat14.00’te Trakart Sanat Galerisinde 2018 Truva yılı münasebetiyle düzenlenen fotoğraf sergisi açılışı ve bilim konferansı düzenlenecektir.

 

Kırcaali Haber

 

 

Reklamlar