Muhterem Vatandaşlarımız ve Soydaşlarımız,

Cumhuriyet tarihimizin ilk yurt dışı temsilciliklerinden biri olan ve 1924 yılından bu yana Filibe’de hizmet veren Başkonsolosluğumuz, 1988 senesinde mevcut hizmet binamıza taşınmıştır. Kançılarya binamız, konsolosluk hizmetlerinin vatandaşlarımıza layık oldukları şekilde, en üst kalitede ve en hızlı biçimde verilmesine imkan sağlayan çağdaş bir altyapıya sahiptir.

alperCoğrafi açıdan Türkiye’ye en yakın temsilciliklerden biri olan Başkonsolosluğumuzun görev bölgesi, Filibe’ye (Plovdiv) ilaveten, Kırcaali (Kardzhali), Pazarcık (Pazardzhik), Hasköy (Haskovo), Paşmaklı (Smolyan), Eski Zağra (Stara Zagora), Plevne (Pleven), Lofça (Lovech), Gabrovo ve Veliko Tırnovo illerini kapsamaktadır.

Ülkemiz ile Bulgaristan arasındaki ilişkiler her alanda hızla gelişmektedir. Amacımız, görev bölgemiz itibariyle bu ilişkilerin daha da gelişmesine ve Türk-Bulgar halkları arasındaki dostluk münasebetlerinin güçlendirilmesine katkı sağlamaktır.

Başkonsolosluğumuzca ekonomi, ticaret, bilim, eğitim, kültür, sanat vs. alanlarında gerçekleştirilen muhtelif faaliyetlerle ülkemizin Bulgaristan’da tanıtılması için çaba sarf edilmektedir. Takdir edileceği üzere, Bulgaristan’da yaşayan vatandaşlarımız ve soydaşlarımız bu bağlamda önemli bir köprü işlevi görmektedir.

Türk işadamlarının görev bölgemizdeki ekonomik ve ticari faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi kapsamında, temasların yoğunlaştırılması önceliklerimiz arasında yer almaya devam edecektir.

Öte yandan, görev bölgemizdeki üniversite öğrencilerimizin varlığı da ilişkilerimize ilave bir boyut kazandırmaktadır.

Yaşadıkları çevrede Türkiye’nin ve Türk kültürünün birer elçisi olan vatandaşlarımız, esasen ülkemizle Bulgaristan arasında her alandaki güçlü ve köklü ilişkilerin sürdürülmesine ve daha da ilerlemesine katkıda bulunan en önemli etkendir. Vatandaşlarımızın yaşadıkları toplumun ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına aktif biçimde katılmaları, yaşamın her alanında başarılı olmaları Başkonsolosluğumuzun öncelikli hedefleri arasındadır.

Başkonsolosluğumuz, sizlerin de kıymetli destek ve katkılarıyla, ülkemiz ile görev bölgemiz arasındaki dostluk ve işbirliğini her alanda pekiştirmeye ve geliştirmeye yönelik gayretlerini sürdürecektir.

Bu vesileyle, şahsım ve Başkonsolosluğumuz personeli adına en içten saygı ve sevgilerimi sunarım.

Alper AKTAŞ
Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu

 

Alper Aktaş kimdir?
1979 İzmir doğumludur. Evli ve bir çocuk sahibidir.
İngilizce, Fransızca ve İtalyanca bilmektedir.
2001 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olmuştur.
2001-Dışişleri Bakanlığında görevine başlamıştır.
2001-2005- Dışişleri Bakanlığı Kuzeydoğu Akdeniz Genel Müdür Yardımcılığı ile Genel ve İkili Ekonomik İşler Genel Müdür Yardımcılığı’nda Aday Meslek Memuru ve III. Katip olarak görev yapmıştır.
2005-2007-Bağdad Büyükelçiliğinde III. Katip olarak görev yapmıştır.
2007-2010- Paris Büyükelçiliğinde II. Katip olarak görev yapmıştır.
2010-NATO Savunma Koleji’nde (İtalya) Başkatip olarak görev yapmıştır.
2010-2012- Dışişleri Bakanlığı Irak ile İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığında Başkatip ve Şube Müdürü olarak görev yapmıştır.
2012-2014-Londra Büyükelçiliğinde Müsteşar olarak görev yapmıştır.
11 Eylül 2014 tarihinden itibaren T.C. Filibe Başkonsolosu olarak görev yapmaktadır.

Reklamlar