Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Bulgaristan-Türkiye Tarım İş Forumu’na katıldı. Bulgaristan ile Türkiye’nin tarım ve hayvancılık alanlarında ilişkilerinin artırması gerektiğini belirten Fakıbaba, “’Kazan-kazan’ temelli olacak bu ilişkilerin çerçevesinde bir eylem planını hazırlamaktayız” dedi.

Fakıbaba: Bulgaristan ile tarımsal ticareti artırmalıyız!

Bulgaristan’a iki günlük resmi ziyaret için giden Bakan Fakıbaba, başkent Sofya’da bir otelde düzenlenen Bulgaristan-Türkiye Tarım İş Forumu’nda konuştu. Fakıbaba, “Bizim amacımız Bulgaristan ile ikili ilişkileri en üst seviyede tutabilmek. Bu bakımdan da Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak bu ilişkileri en üste seviyeye çıkarmayı bir görev kabul ediyorum.” dedi.

İLİŞKİLERİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMALIYIZ

Bulgaristan Tarım ve Gıda Bakanı Rumen Porojanov’un, Türkiye’ye çok önem veren bir mevkidaşı olduğuna işaret eden Fakıbaba, “Hem hayvancılık hem de tarım alanında Bulgaristan ile Türkiye arasındaki ilişkileri en üst seviyeye çıkarmaya kararlıyız. ‘Kazan-kazan’ temelli olacak bu ilişkilerin çerçevesinde bir eylem planını hazırlamaktayız. Hangi konularda daha verimli iş birliği yapılabilir, her ülke nasıl ihracat ve ithalatını artırabilir diye görüş birliği sağladık. Ben inanıyorum ki ticaret hacmimizi daha büyük rakamlara çıkaracağız, bu konuda iki taraf da çok kararlı, bunu görmekten mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.

Reklamlar