Maya Manolova, 153 tam oybirliği ile yeniden 46. Dönem Halk Meclisinde de kurulan Eski Yönetimi Teftiş Komisyonu Başkanlığına seçildi. Demokratik Bulgaristan Birliği İttifakı Milletvekili Borislav Sandov, Komisyon Başkan Yardımcısı olacak.

Manolova, kürsüde yaptığı konuşmada komisyonun, partilerin komisyonun arkasında durma veya statükonun yanında yer alma konusundaki siyasi iradelerinin bir stres testi olduğuna dikkat çekti. Eski Bulgaristan Kamu Denetçisi, 45. Dönemi Halk Meclisi Eski Yönetimi Teftiş Komisyonu çalışmalarının geniş halk desteği aldığını da sözlerine ekledi.

Komisyon çalışmaları kapsamında kamu çalışanlarına verilen ikramiyeler de dahil olmak üzere 50’den fazla sektör, bakanlıklar, şirketler, finansman programları, düzenleyici kurumlar vb. Kamu kurum ve kuruluşları denetlenecek.

Komisyonun çalışmaları 6 ay sürecek. Komisyon, 5 yıl geriye dönük sektörleri ve devlet organlarını denetleyecek.

Eski Yönetimi Teftiş Komisyonu’nun kurulması önerisi, salondaki diğer tüm milletvekilleri tarafından oybirliğiyle desteklendi. Oylamada 145 milletvekili kabul oyu kullandı, ret ve çekimser oy kullanan olmadı.

MAYA MANOLOVA | Велинград - Новини и актуална информация  www.vip-velingrad.com

Reklamlar