Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye geldi.

ÇOK KONUŞULAN ASKERLER BAHÇEYE ÇIKTI

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda düzenlenen karşılama töreninde Türkiye’nin günlerdir tartıştığı Muhafız Alayı’na mensup 16 Türk askeri de hazır bulundu. Karşılama töreni bu kez dışarda yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki tören öncesinde, Aliyev’in makam aracı, protokol girişinin önündeki caddeden atlı tören birliği eşliğinde Saray’a geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’in, platformda yerlerini almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde milli marşlar çalındı. Aliyev, “Merhaba asker” diyerek tören birliğini selamladı.

ALİYEV’İ KARŞILARKEN ‘DİRİLİŞ MARŞI’ ÇALINDI

Törende, bir ilk daha yaşandı. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bando Birliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan, araçtan inen Aliyev’i karşılarken “Diriliş Marşı”nı çaldı.

16 TEMSİLİ ASKER İLK DEFA MAHMUD ABBAS GELDİĞİNDE GÖRÜNMÜŞTÜ

Geçtiğimiz günlerde Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı karşılama töreninde bir ilk yaşanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mahmud Abbas 16 Türk devletini temsil eden askerlerin bulunduğu merdivenin önünde el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi. Bu fotoğraf Türkiye’nin gündemine damga vurmuştu.

Reklamlar