Bulgaristan’ın eski başbakanı ve GERB partisinin üst düzey üyelerinin evlerinde polis operasyonu düzenlendi.

Eski Başbakan Boyko Borisov’un evinde acil polis operasyonu

Halk Meclisinde  en büyük muhalefet partisi lideri ve eski Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, iki saatlik aramanın ardından 24 saatlik gözaltı kararıyla “Ulusal Polis” Genel Müdürlüğü’ne götürüldü.

İçişleri Bakanlığı basın merkezi, “Ulusal Polis” Genel Müdürlüğü’nün  Bulgaristan’da Avrupa Savcılığının 120 davasıyla ilgili geniş çaplı bir operasyon düzenlediğini bildirdi. Birçok adreste arama ve el koyma işlemleri yapılıyor.

Polis tarafından verilen bilgiye göre Boyko Borisov’un adışında eski Maliye Bakanı Vladislav Goranov ve hükümet basın merkezi eski şefi Sevdalina Arnaudova da göz altına alındı.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında göz altına alınan arasında Menda Stoyanova’nın ismi de bulunmasına rağmen Bütçe Meclis Komisyonu eski başkanı, göz altına alınmadığını bildirdi.

“Kimse hukukun üstünde değildir!” Başbakan  Kiril Petkov bunu Facebook hesabında yayınladı.

Boyko Borisov’un evinin önünde toplanan GERB temsilcileri  yaşananları “siyasi baskı” olarak nitelendirdi.

İçişleri Bakanlığı daha fazla bilgi vermedi, Avrupa Savcılığının da eyleme dahil olduğu varsayılıyor.

Başsavcı sözcüsü Siyka Mileva BTV’ye verdiği demeçte, “Bulgar savcılığına siyasilere yönelik herhangi bir soruşturma hakkında bilgi verilmedi,” dedi. Mileva haberi medyadan aldığını ve Avrupa fonlarıyla ilgili olduğundan dolayı daha fazla bilgi Avrupa Savcılığından istenmelidir, dedi.

“Bulgar yasalarına göre, acil eylemler gerçekleştirildiğinde ve Bulgar savcılığının yetkisi dahilindeki olduğunda, 24 saat içinde savcılığa bildirilmelidir.”

17 Mart’ta  Sofya’da Avrupa Başsavcısı Laura Kovesi İçişleri Bakanı Boyko Raşkov ile görüştü ve Avrupa Savcılığının davaları ile ilgilenecek İçişleri Bakanlığı’nda bir soruşturma ekibi oluşturulması ele alındı.

Reklamlar