Bulgaristan’ın Sofya kentinde düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyatlarında yer alan Yalovalı sporcu Erkan Esenboğa ‘Ferdi kumite’ dalında Olimpiyat 3.’lüğünü elde etti.

isitme-engelliler-olimpiyat-3-erkan-esenboga2-3 Ağustos 2013 tarihleri arasında Bulgaristan‘ın Sofya kentinde hem ferdi, hem de takım halinde kata ve kumite dallarında düzenlenecek olan İşitme Engelliler Olimpiyatlarında mücadele eden Yalovalı Milli sporcu Erkan Esenboğa 60 kilo ferdi kumite dalında Olimpiyat üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi oldu. Türk Judo Milli Takımı kadrosunda bulunan Yalovalı sporcu Olimpiyat üçüncülüğünü elde ederken, 100 kiloda Samet Bulut Olimpiyat Şampiyonluğu, 66 kiloda Veysi Göz ikinciliği ve 73 kiloda Abdullah Sevinç ise üçüncülüğü kazandı. Şampiyonanın ilk gününde ferdi branşta Türk Milli takımımız madalyaları toplarken, organizasyonun ikinci gününde gerçekleştirilen takım kumite dalında ise Türk Milli Takımı olarak Olimpiyat Üçüncülüğünün sahibi oldu.

Elde edilen başarı sonrasında Yalova Judo İl Temsilcisi ve 2. Kademe Antrenörü Timuçin Biçer, “Kata ve Kumite dallarında 2012 yılında Dünya Şampiyonluğu bulunan Milli sporcumuz Erkan Esenboğa, Yalova Belediyespor adına 2-3 Ağustos 2013 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Sofya kentinde hem ferdi, hem de takım halinde Kata ve Kumite dallarında düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyatlarında, olimpiyat üçüncülüğünü kazanarak bizlere gurur yaşattı. Milli kafilemizde yer alan diğer sporcularımızdan 100 kiloda Samet Bulut Olimpiyat Şampiyonluğu, 66 kiloda Veysi Göz Olimpiyat ikinciliği ve 73 kiloda Abdullah Sevinç ise Olimpiyat üçüncülüğü elde ederken, organizasyonun ikinci gününde gerçekleştirilen takım kumite dalında Milli takımımız Olimpiyat üçüncülüğünü kazandı” şeklinde konuştu.

İHA

Reklamlar