Elektrik Dağıtım Şirketleri (ERP), 1 Ekim’den itibaren elektriğe yapılacak zammın yüzde 10’un üzerinde olması görüşünde.

elektrikERP’ler , Devlet Enerji ve Su Düzenleme Komisyonu (DKEVR) tarafından önerilen zammın yüzde 10’un altında kaldığını, zammın yetersiz olduğunu ve elektrik dağıtım ağındaki kalite ve güvenlik için yetersiz kaldığını belirtti.

‘Energo Pro’ şirketi yönetim kurulu Başkanı Stefan Abadjiev, DKEVR tarafından teklif edilen fiyat artışının bir uzlaşma seçeneği olduğunu vurguladı.

Fiyat artışı için kendilerinin çok farklı bir öneride bulunduğunu belirten Abadjiev, artış sayesinde sistemdeki şeffaflığa bir değişiklik gelmediğini ayrıca fiyat belirleme modelinde eksik kalındığını kaydetti.

ÇEZ şirketinin Bulgaristan Bölgesel Pazarlama Müdürü Petır Dokladal’a göre, ilan edilen zam artışı sayesinde elde edilecek bütün kaynakların doğrudan NEK şirketine gidecek.

Öte yandan, elektrik uzmanlarına göre, elektrik fiyatına yapılacak zammın yüzde 3 ila 5 arasında sınırlı kalması gerekiyor.

 

Zaman BG

Reklamlar